A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Elhunyt Petrezselyem Antalné Gyöngyi

Hosszú, nehéz betegség után elhunyt Petrezselyem Antalné mestercukrász, Tata szeretett üzlete, a Petre Cukrászda tulajdonosa.

Petrezselyem Antalné Gyöngyi Venesz-díjas, Aranykoszorús, Aranydiplomás Mestercukrász, a Tata és Környéke Gasztronómiai Egyesület és Régió elnöke, az egyetemes gasztronómia Kiváló Munkáért – arany emlékplakett tulajdonosa volt. Szenvedélyesen szerette és magas szinten művelte szakmáját, Tata ismert és elismert személyisége volt, aki családjában, szakmájában és az utánpótlás nevelésben is fáradhatatlan szorgalommal, elkötelezetten, példamutatóan dolgozott. Tata Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011-ben a Petrezselyem családot a „Tata Városáért” kitüntetés arany fokozatában részesítette az általuk megalapított Petre Cukrászda-Kávéházban folyó magas szakmai színvonalon végzett munkáért, mellyel kivívták többek között a legrangosabb országos gasztronómiai verseny, a Farsang Kupa szervezésének jogát, ezzel is öregbítve városunk hírnevét.

A Petre Cukrászda 2016-ban ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. Az üzlet  32 évvel ezelőtt 5 négyzetméteren indult el, aztán 20, majd mára már közel 100 négyzetméteren szolgálják ki vendégeiket. Sikerüket annak is köszönhetik, hogy folyamatos fejlesztésekkel évről évre alkalmazkodtak a cukrászat, a vendéglátás változásaihoz. Gyöngyi a cukrászda 30. évfordulója kapcsán elmondta:- az egyik legnagyobb büszkeség számára, hogy olimpiákon, világbajnokságokon is részt vehettek, ami mindig komoly szakmai kihívás, melynek nyomán nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközileg is elismerték és elismerik a munkájukat. Ez a népszerűség a mindennapokban is érezhető volt, hiszen süteményeik határon belül és túl egyaránt kedveltek lettek.

Gyöngyi kedves, közvetlen személyiségét, állhatatos szorgalmát és elkötelezettségét a minőségi, magas színvonalú szakmai munka iránt ismerték és szerették városunkban, hiányozni fog a tataiaknak, Tatának…

Tata Város Önkormányzata mély részvéttel osztozik a család fájdalmában, Isten nyugosztaljon Gyöngyi!