Nagyszabású fejlesztésbe kezd a Güntner-Tata Kft.

Nagy érdeklődés mellett tartottak lakossági fórumot a Güntner-Tata Kft. székhelyén április 11-én, a cég legújabb tervezett beruházásaival kapcsolatban.

A Kft. mind a gyár területén, mind a közelmúltban a tulajdonukba került ingatlanon újabb fejlesztéseket fog megvalósítani. A tervek szerint egyes területrészeken további csarnokok, ipari létesítmények kerülnek kialakításra, míg más területrészek lakófunkciót tölthetnek be. A vállalat által tervezett beruházásokhoz szükséges a jelenleg hatályos szabályozási terv módosítása, melyet Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete kezdeményezett. A lakossági fórumon a körzetben élők (tataiak és szomódiak) is megismerhették a szabályozási terv módosításának pontos részleteit, hogy észrevételeikkel, javaslataikkal segítsék a munkát.

Michl József a helyszínen elmondta: - Komoly fejlesztésbe kezd a Güntner, növelve az iparterületét és a termelékenységét, ami nagyon jó hír Tatának. A cég a városban a legnagyobb foglalkoztató és a legnagyobb adófizető is egyben, így az önkormányzatnak kötelessége a beruházást mindenben segíteni. Ehhez egy új szabályozási tervet kell készíteni, mivel a Kft. megvásárolta a vele szemben lévő régi téglagyári területet ahol megvalósítja majd a bővítést, s az út is áthelyezésre kerül – fogalmazott a polgármester. Michl József tájékoztatott arról, hogy tervezik egy új munkásszálló megépítését is, hiszen a Güntner már nem talál elég szakképzett munkaerőt helyben és a környéken, így szükségük van távolabbról érkező szakmunkásokra. A fejlesztés hatással lesz a Bláthy Iskolára ahol tovább erősödhet a szakképzés, így minél nagyobb számban dolgozhatnak helyiek a Güntnernél, emellett pedig megnő a cég által fizetett helyi iparűzési adó összege is.

Solymár Endre ügyvezető igazgató a lakossági fórumon úgy nyilatkozott: - A vállalat 1990-ben megkezdődött működése óta folyamatosan fejlesztéseket valósított meg, dolgozói létszámuk mára 1400 fölé emelkedett. A jelenlegi fejlesztés egy mérföldkő az életükben, hiszen a meglévő telepüket kinőtték, s miután sikerült megvásárolniuk a Szomódi út másik oldalán lévő régi téglagyári területet, megszületett az a döntés, hogy további fejlesztésekbe kezdjenek. Céljuk, hogy 30-40%-al bővítsék a termeléskapacitást, és megépítsenek egy új logisztikai központot, mivel a raktározási és szállítási feladataik is megnövekedtek.

Ezzel párhuzamosan természetesen a dolgozói szám is emelkedni fog a Güntnernél, a jövőben 150-200 új munkatárssal gyarapodhat a cég. A fejlesztés a tervek szerint jövő év nyarára fejeződhet be.