Integrált, lassú, zöld és egészségközpontú turizmus stratégiákról rendeztek találkozót városunkban

Az Interreg Duna Transznacionális Együttműködési Program keretében megvalósuló, INSiGHTS elnevezésű projekt „Integrált, lassú, zöld és egészségközpontú turizmus stratégiák” háromnapos (2018. április 25-27) 4. bilaterális walkshopja keretében április 26-án Tatán, az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban rendeztek nemzetközi partnertalálkozót és helyi érdekeltek találkozóját.

Az esemény házigazdája az INSiGHTS nemzetközi projektvezető partnere a Pons Danubii EGTC volt. A találkozón részt vett a Pons Danubii közvetlen partnerének Hargita Megye Tanácsának háromtagú küldöttsége, valamint Michael Meyer, a Pons Danubii EGTC németországi szakértője is. A helyi turisztikai szakemberek bevonása a program fontos részét képezi, mivel tudásuk és tapasztalatuk elengedhetetlen a régió turisztikai fejlesztésében, amely a projekt egyik fontos célkitűzése.

A résztvevőket Michl József, Tata polgármestere és a Pons Danubii EGTC közgyűlésének elnöke köszöntötte. Ezt követően Michael Meyer a turisztikai csomagok kialakításának elméleti és gyakorlati módszereiről tartott előadást, majd interaktív beszélgetés keretén belül konkrét ötletek hangzottak el a Pons Danubii régióra vonatkozó turisztikai csomagok kialakításáról. Vidáné-Aradi Nikolett, a Duna-Gerecse regionális TDM menedzsere Komárom-Esztergom megye Integrált Regionális Turisztikai Menedzsment rendszeréről tartott előadást, míg Szentesi Tamás, a Komáromi TDM vezetője az Integrált Helyi Turisztikai Menedzsment rendszereket mutatta be Komárom példáján keresztül. A találkozó Varga Lilla, a Dunamente regionális TDM irodavezetőjének előadásával zárult, aki az Integrált Turisztikai Menedzsment rendszereket mutatta be a Duna mentén Szlovákiában.

A tatai találkozó angol és magyar nyelven zajlott.