Idén már két napos lesz az Old Lake Man Triatlon Amatőr Magyar Kupa Tatán

Augusztus 18-19-én rendezik városunkban az Old Lake Man Közép és Rövidtávú Triatlon Amatőr Magyar Kupát. A tavalyi verseny nagy sikerét követően idén már két napon át és két távon versenyezhetnek a jelentkezők. A szervező Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület valamint Tata Város Önkormányzata május 23-án rendezett sajtótájékoztatót a sporteseményről a Városházán.

 

A 2017-ben először megrendezett tatai versennyel a Footour SE régi álma vált valóra, hiszen Tata a 90-es években virágzó központja volt a duatlon, triatlon sportnak. Az egyesület többéves munkájával mára kivívta azt a szakmai szintet és elismerést, mely alapján alkalmas egy ilyen verseny megrendezésére. A város földrajzi adottságai tökéletesek ahhoz, hogy otthont adjanak egy színvonalas triatlonos találkozónak, az Öreg - tó és a vár környéke pedig különösen szép hátteret biztosít a versengéshez.

Újdonság, hogy 2018-ban már nem csak közép, hanem rövidtávon is versenyezhetnek a triatlonosok Tatán:

2018. augusztus 18-án rövidtávon:

1500 m úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás,

2018. augusztus 19-én középtávon:

1900 m úszás, 90 km kerékpározás, 21 km futás vár a jelentkezőkre.

Róth Balázs versenyigazgató, a Footour SE elnöke ezzel kapcsolatban a Városházán elmondta: – Hatalmas sikere volt a tavalyi versenynek, és a sportolók azzal a kéréssel fordultak hozzájuk, hogy rendezzenek egy versenynapot rövidebb távon is, mert nagy rá az igény. Hamar látszik, hogy az esemény bővítése jó ötlet volt, hiszen a sajtótájékoztató napjáig (05.23.) már több jelentkező regisztrált, mint tavaly összesen. A versenynek egyébként egy korszerű, online nevezési rendszere van, amelyen keresztül a nevezési díj is bankkártyával egyenlíthető ki, és gyorsan elintézhető minden adminisztrációs feladat.

A szervezők a versenyen az egyéni nevezők létszámát középtávon 400 főben, rövidtávon 500 főben, a váltó csapatok létszámát 100 csapatban maximálták.

Nevezni az: oldlakeman3athlon.hu oldalon lehet, július 31-ig.

A nevezési díj tartalmaz:

-Finisher pólót a szintidőn belül célba érkező versenyzőknek,

-Rajtcsomagot,

-Komplett frissítést (HIGH-5),

-Chipes időmérést,

-Orvosi felügyeletet a verseny ideje alatt,

-Teljes útlezárást a kerékpáros pályán,

-Részvételt a szombati tészta partin,

-Egyedi befutóérmet, és

-Ingyenesen letölthető képeket a verseny után a

https://www.facebook.com/oldlakeman3athlon/.

Michl József polgármester a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott: - Nagyon jó adottságai vannak Tatának ahhoz, hogy olyan jellegű sportrendezvényeket szervezzünk, amelyek  kihasználják az itt megtalálható természeti szépségeket, értékeket is - így ez az egymásra találás a triatlonsporttal remek lehetőség a városnak. A tavalyi verseny nagyon tetszett az itt élőknek és a vendégeknek egyaránt, s megköszönve a helyiek türelmét úgy gondoljuk, olyan színfoltja lett a helyi sportéletnek, amely méltóvá vált arra, hogy a jövőben évről-évre megrendezzék.

A szervezők tehát még várják a jelentkezéseket, különösen az amatőrökét, hiszen váltóban is lehet majd indulni, ami jó lehetőség például a családoknak arra, hogy egymás között felosztva a távokat és a versenyszámokat, felejthetetlen élményben legyen részük az augusztus 20-i hosszú hétvégén.