Tehetséges tatai diákokat díjaztak a Városházán

„1000 arcunk - 1000 rajzunk” címmel hirdetett képzőművészeti és versíró pályázatot Tata Város Diákönkormányzata. A beérkezett pályaművek alkotói közül június 5-én díjazták a legjobbakat a Városháza dísztermében, ahol Michl József polgármester, dr. Beró Henrietta alpolgármester és Krkos Gergő diákpolgármester köszöntötte a diákokat.

A pályázat idén a Mátyás király-emlékévhez kapcsolódva a "Hunyadi paizsán ül" címet viselte, és tatai általános valamint középiskolások számára írták ki. Összesen félszáz pályamű készült a felhívásra, közülük három verset, valamint két korcsoportban  hét képzőművészeti alkotást díjaztak.

Krkos Gergő diákpolgármester a helyszínen elmondta: - Tatán mindig kiemelkedő jelentősége volt a művészeteknek, és a diákönkormányzat is fontosnak tartja, hogy a fiatalok a kötelező tanóráikon túl kipróbálhassák magukat valamelyik művészeti ágban. Ezért született az „1000 arcunk 1000 rajzunk” elnevezésű pályázat is, mely lehetőséget ad arra, hogy a tanulók megmutathassák magukat, és akár össze is mérhessék tehetségüket.

A 2018-ban már hetedik alkalommal kiírt pályázatra beérkezett műveket szakmai zsűri értékelte, a győztesek pedig különböző rajzeszközöket és könyveket vehettek át.

Michl József a Városházán úgy nyilatkozott: - hisznek abban, hogy a gyerekek nemcsak a modern technikai eszközök világában élnek, hanem annál messzebbre is néznek, különösen a szüleik, pedagógusaik támogatásának köszönhetően. A díj mindenkinek járna, aki elindult ezen a pályázaton, ezért a gratuláció, az elismerés az összes jelentkezőnek egyformán szól – mondta a polgármester.

A versíró pályázaton idén 3. helyezett lett Steiner Milla, a 2. Kavanagh Rita, a győztes pedig Dörnyei Zsolt.

A rajzpályázat első korcsoportjában Demeter Barbara végzett a 3. helyen, 2. lett Szabó Márton, az 1. pedig Bárkányi Sára Hanna. Ebben a korcsoportban egy különdíjat is átadtak, Pásztor Benjaminnak. A második korcsoport 3. helyezettje Fekete Ivett, 2. helyezettje Engler Csilla, 1. helyezettje pedig Nagy Dorottya lett.

A díjkiosztó végén dr. Beró Henrietta alpolgármester mutatta be a diákoknak a június 4-én, a Fischer Házban megnyitott „Fénytörések” című kiállítást. Vinczeffy László Munkácsi Mihály-díjas atyhai képzőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagjának festészeti és szobrászati tárlatát június 22-ig lehet megtekinteni.

Gratulálunk minden jelentkezőnek, jövőre ismét várjuk a pályaműveket!