Isten éltesse, Zsigmond bácsi!

90. születésnapja alkalmából Michl József polgármester köszöntötte otthonában Dúcz Zsigmondot, a Vaszary János Általános Iskola egykori igazgató-helyettesét.

 

Dúcz Zsigmond feleségével 1967-ben költözött Tatára, előtte Nagysápon tanítottak mindketten. A Vaszary Iskolában Zsigmond bácsi először osztályfőnökként matematikát valamint fizikát tanított, majd négy év után kérték fel az intézmény helyettes vezetői posztjára. A tanítás mellett a beiratkozás, az alsó tagozatos oktatás szervezése tartozott a fő feladatai közé, de például sikeres esti tagozatos képzéseket is szervezett felnőttek számára. Bár 62 éves korában nyugdíjba vonult, két évig még ezt követően is tanított.

Manapság ugyan már nehezebben mozog, időnkét feleségével tesznek egy-egy sétát a városban, szép kertet ápolnak a házuk körül, és Vilma néni gyakran felolvas neki. Zsigmond bácsinak fontos a család, két gyermekük született és négy unokájuk van, szeretetteljes támogatásukra mindig számíthatnak. A mindennapok örömeit pedig tovább fokozza, hogy egykori tanítványai gyakran megállítják az utcán, és beszámolnak neki sikereikről.

Isten éltesse Zsigmond bácsi, boldog születésnapot kívánunk!