A tatai védőnőket köszöntöttük

Tata Város Önkormányzata és a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény a Magyar Védőnők Napja alkalmából idén is köszönetet mondott városunk védőnőinek munkájáért június 12-én. A helyszínen Michl József polgármester, dr. Beró Henrietta alpolgármester és Dr. Cseh Tamás, a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény igazgatója fogadta a tatai szakembereket.

1915. június 13-án Budapesten Stefánia belga királyi hercegnő védnökségével született meg az „Országos Stefánia Szövetség az Anyák és Csecsemők Védelmére", és ezen belül is a Védőnői Szolgálat. Ennek emlékére a Magyar Országgyűlés 11 évvel ezelőtt nyilvánította június 13.-át a Magyar Védőnők Napjává.

Cseh Tamás az ünnepségen elmondta: - a hagyomány és a következetes munka eredménye, hogy minden év júniusában megünnepelhetjük a Védőnők Napját, hiszen a magyar védőnői hálózat világszerte példaértékű. A köszönet nem csak az egész éves munkáért jár, hanem a kimagasló eredményekért is, mert a tatai védőnők számos szakmai versenyen szerepeltek kiemelkedően az elmúlt egy évben.

Michl József a város minden családja nevében megköszönte a helyszínen a szakemberek munkáját. A polgármester kiemelte: - nagyon izgalmas időszakban vagyunk mivel 2018 a Családok Éve, emellett pedig a magyar kormány kiemelt célja a családok továbbépítése, és a gyermekvállalás támogatása. A védőnő egy olyan erős kapaszkodó amire a közösség bármikor, bármilyen körülmények között számíthat, így ez a munka komoly felelősséggel is jár. Ezért fontos, hogy a védőnők folyamatosan építsék, ápolják a saját lelküket is, hiszen csak az tud adni, akinek van miből – fogalmazott a városvezető.

Gratulálunk a tatai védőnőknek az elmúlt évben elért sikereikhez, és köszönjük áldozatos munkájukat, mellyel a gyermekek, az édesanyák, a családok életét segítik.