Kiosztották a Városi Művészeti Díjakat

Június 15-én a a 19. Tatai Sokadalom megnyitó ünnepségén hagyományosan idén is átadták a Városi Művészeti Díjakat, ebben az évben 148-an részesültek az elismerésben.

 

A Városi Művészeti Díjjal Tata Város Önkormányzata azokat a tatai diákokat, művészeti csoportokat és felkészítő tanáraikat jutalmazza, akik az elmúlt egy évben nemzetközi, országos vagy regionális művészeti versenyeken 1.-3. helyezést, valamint különdíjat értek el. Az Angolparkban, a Sokadalom színpadán Michl József polgármester és dr. Beró Henrietta alpolgármester adta át az elismerő okleveleket és az emlékplaketteket. A városvezető a helyszínen kiemelte: - az önkormányzat célja, hogy a tatai diákok a kötelező tanórákon túl minél többen sportoljanak, vagy valamilyen művészetet tanuljanak, ezért ez a díj azoknak jár, akik az elmúlt tanévben aktívan tettek saját fejlődésükért, Tata kulturális, művészeti életéért. Michl József elmondta: - városunkban négyezren igazolt sportolóként tagjai valamelyik helyi sportegyesületnek, közel nyolcszázan néptáncolnak, és ötszázan tanulnak komolyzenét, egy pályázatnak köszönhetően pedig a volt piarista rendház épületében hamarosan Könnyűzenei Tehetséggondozó Központ létesül, ezzel is minél több fiatalnak lehetőséget adva arra, hogy fejleszthessék és megmutathassák tehetségüket.

A helyszínen Pápai Joci énekes-dalszerző elismerő oklevelet vett át kimagasló könnyűzenei munkájáért, A Dal című versenyen elért kiemelkedő eredményéért, az Eurovíziós Dalfesztiválon nyújtott sikeres teljesítményéért, amellyel Tata hírnevét öregbítette.

A Városi Művészeti Díjjal járó emlékplaketteket Molnárné Tamás Anetta fazekas, népi iparművész készítette. Minden díjazottnak sok szeretettel gratulálunk!