Folytatódtak az EB futamok-Hernádi László beszámolója

Egymást követő hétvégéken 3 EB futamon vettünk részt. Először Csehországban, Sternbergben, ahol kétszer kellett teljesíteni a 8 km-es pályát.

Ez egy tradicionális, régi verseny, ahol az elmúlt 20 évben nagyon sokszor rajthoz álltunk. Az első felfutás szárazon, a második esőben történt. Mind a két futamban az első helyet szereztük meg. A következő hétvégén a németországi Gladbachban álltunk rajthoz. Ezen a versenyen pályafutásunk során másodszor vettünk részt. Korábban egy rövidebb, 3km-es pályán rendezték meg a versenyt, mostanra a versenytáv 5 km lett, melyet háromszor kellett teljesíteni. A végeredménybe pedig a két legjobb idő számított bele. Ezen a futamon is sikerült a csoportunkban a futamot megnyerni, és újabb győzelemmel térhettünk haza.

Ezután következett az olaszországi futam, melyet Ascoliban rendeztek meg.  Ezen a pályán már évek óta versenyzünk, tavaly is győzelemmel térhettünk haza. Szokatlanul hideg időjárás fogadott idén minket Olaszországban. Az 5 km-es pályán szombaton 2 tréning, vasárnap 2 versenyfelfutás várt ránk. A legnehezebb a hétvégén a hideg időjárás miatt a gumik megfelelő hőmérsékleten-tartása volt. További nehézség volt, hogy a Közép-Olaszországban a nem oly rég lévő földrengések megviselték a hegyi szerpentin minőségét, és a huplissá vált pályán a futómű beállítása, a megfelelő tapadás elérése végett nagy fejtörést okozott. Ez oly jól sikerült, hogy ezt a futamot is sikerült megnyernünk, s a bajnokság felénél a számunkra bravúrnak számító abszolút 7. helyen állunk.

Hernádi László