Old Lake Man Triatlon Kupa Tatán - Augusztus 18-19

Augusztus 18-19-én rendezik városunkban az Old Lake Man Közép és Rövidtávú Triatlon Amatőr Magyar Kupát. A tavalyi verseny nagy sikerét követően idén már két napon át és két távon versenyezhetnek a jelentkezők, a  Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület valamint Tata Város Önkormányzata szervezésében.

Az idei sporteseményen augusztus 18-án rövidtávon:

-1500 m úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás,

 augusztus 19-én pedig középtávon:

-1900 m úszás, 90 km kerékpározás, és 21 km futás vár a jelentkezőkre.

Róth Balázs versenyigazgató, a Footour SE elnöke ezzel kapcsolatban elmondta: – Hatalmas sikere volt a tavalyi versenynek, és a sportolók azzal a kéréssel fordultak hozzájuk, hogy rendezzenek egy versenynapot rövidebb távon is, mert nagy rá az igény.

A közel egy évnyi szervező munkát követő nagyszabású versenyen több mint kétszázan dolgoznak majd a háttérben, külön nagy figyelmet fordítva a biztonságra, hiszen akár a futásban, de főleg a kerékpározásban adódhatnak sérülések, problémák. A versenyzőkre komoly egészségügyi stáb figyel majd gyúrókkal, az úszáshoz úszófolyosó lesz kijelölve ahol a kajakosok, evezősök segítik a rendezést. A szervezők 550-600 versenyzőt várnak. Rövidtávon nevezett a Rióban az olimpián is szereplő Tóth Tamás, de itt lesz a tavalyi bronzérmes Flander Márton is. A hölgyeknél Bragmayer Zsanett világkupán bronzérmet szerző versenyző a legnevesebb induló. Mind szombaton, mind pedig vasárnap pénzdíjat kapnak az abszolút eredmények alapján az 1.-3. helyezést elért sportolók.

A versennyel összefüggő útlezárásokkal kapcsolatban Róth Balázs úgy nyilatkozott: - Az elmúlt évhez képest most egy kicsit más lesz a helyzet, hiszen egyrészt két napos a rendezvény, másrészt a Május 1. úti építkezés miatt eleve van forgalomkorlátozás. A rendezvény előtt minden olyan utcában, ahol a verseny zajlik, szórólapokon tájékoztatjuk a lakosokat a lezárásokról – mondta a versenyigazgató.

Útlezárásokkal kell számolniuk a közlekedőknek a verseny idején a következő szakaszokon:

08.18. Rövidtávú futam

14.20 és 16.20 között:

Lezárás lesz a Hősök tere-Rákóczi utca-Kossuth tér –Kocsi utca- Fekete út (Shell kút lehajtóig) útvonalon.

08.19. Középtávú futam

10.00 és 14.00 óra között:

Időszakos lezárás lesz a Hősök tere-Rákóczi utca-Kossuth tér (Nagytemplom felőli oldala) –Kocsi utca- Dózsa György utca - József Attila utca - Mocsai utca - Veres Péter utca szakaszon, és teljes lezárás a Kakas utcán.

A kétnapos programra nemcsak sportolóként érdemes kilátogatni, hiszen a rövid és a középtávú verseny is bőven tartogat látványos pillanatokat. A szombati rajt 14:00, a vasárnapi pedig 9 óra 30 perckor kezdődik az úszással az Új kajakház Ökoturisztikai Központnál. Az eredményhirdetés szombaton 19:00, vasárnap pedig 18:00 órakor kezdődik a versenyközpontban a Kastély téren, ahol szombaton 11 óra 45 perckor a megnyitót is rendezik.

További információk:

www.oldlakeman3athlon.hu