Rendkívüli ülésen szavaztak a képviselők

Rendkívüli ülést tartott Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 15-én szerdán a Városháza dísztermében, ahol a képviselők 10 napirendi pontban szavaztak.

Az ülés összehívását elsősorban pályázatokhoz kapcsolódó előterjesztések indokolták. A képviselők döntöttek a „Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központ létrehozása Tatán” elnevezésű pályázat építési beruházásának megvalósításáról, a „Csillagsziget Bölcsőde felújítása Tatán” című projekt támogatási szerződésében vállalt önerő biztosításáról, valamint többlettámogatás igénybevételéről a „Kőfaragó-ház és Kálvária-domb rehabilitációja”, illetve a „Tata Építők parkjában városi zöld infrastruktúra fejlesztés” elnevezésű projektekben.

Ezt követően a Városházán vagyongazdálkodáshoz kapcsolódó előterjesztéseket tárgyaltak meg, köztük a Piarista Rendház jövőbeni hasznosításának témájában. A napirendi pontról Michl József polgármester az ülést követő sajtótájékoztatóján elmondta: - időszerű feladatuk volt annak eldöntése, hogy a funkciójában megújult Piarista Rendházat milyen formában tartsák fent, a fenntartói feladatot ugyanis eddig az Önkormányzat közvetlenül végezte, de felmerült a lehetősége annak, hogy a jövőben egy céget alapítsanak, amely folytatja ezt a munkát. A képviselő testület tagjai augusztus 15-én arról döntöttek, hogy a város létrehozza a Tatai Rend-ház Kft.-t. A cég a jövőben az épület fenntartója és üzemeltetőjeként fejlesztéseket hajthat végre, pályázatokat nyújthat be, újabb szerződéseket köthet különböző oktatási intézményekkel, tanfolyamokat, programokat szervezhet, hosszú távon biztosítva ezzel a ház jövőjét.

Michl József sajtótájékoztatója végén kiemelte: - nagy szeretettel várják a tataiakat augusztus 20-án az államalapító Szent István király tiszteletére tartandó ünnepi rendezvényre, mely 17:00 órakor kezdődik majd a Szent Kereszt Plébániatemplomban, ahol ünnepi szentmisét mutat be Havassy Bálint plébános. Ezt követően 18:00 órakor kezdődik az ünnepi műsor ökumenikus kenyéráldással a Kossuth téren, ahol a hagyományoknak megfelelően idén is átadják a városi kitüntetéseket. A polgármester hozzátette: - az előttünk álló hétvégén több különleges program is várja az érdeklődőket, hiszen szombaton nyílik a 19. Tatai Barokk Fesztivál, szombaton és vasárnap pedig az Old Lake Man Közép és Rövidtávú Triatlon Amatőr Magyar Kupa versenyzőinek szurkolhatunk. Ezzel kapcsolatban Michl József kiemelte: - kéri, és köszöni a tataiak együttműködését és türelmét a sportesemény, valamint a jelenleg zajló felújítások miatti útlezárásokkal, ideiglenes forgalomkorlátozásokkal kapcsolatban.

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete következő rendes ülését szeptember utolsó szerdáján tartja majd.