Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatában részesült dr. Kis Tiborné

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018-ban a Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatát adományozta dr. Kis Tibornénak, aki az elismerést augusztus 20-án, a Kossuth téren megrendezett városi ünnepségen vehette át.

Dr. Kis Tiborné a Tatai Helytörténeti Egyesület elnöke, Tata helytörténeti értékeinek megmentése érdekében kifejtett önzetlen szervező munkájának elismeréseképpen részesült az elismerésben.

Dr. Kis Tiborné tősgyökeres tataiként általános iskolai tanulmányait abban az iskolában végezte, ahol később 39 esztendeig tanított, a Vaszary János Általános Iskolában. A Tatai Helytörténeti Egyesület elnökeként városunk helytörténetének feltárását, a hagyományőrzést tekintette és tekinti ma is feladatának. Irányítása alatt az egyesület a város különböző pontjain több emléktáblát, szobrot helyezett el mindazoknak emléket állítva, akik városunk hírnevét öregbítették. A tatai iparosok leszármazottainak hagyatékából a múzeum dolgozóinak segítségével kiállítást szervezett. A 100 éves kapucinus Szerafikum építésének és működése elindításának részleteit tanulmányban foglalta össze. Az általa vezetett egyesület a Tatai Református Gimnázium tantestületével együttműködve a tatai képzőművészek munkáiból rendszeresen tart bemutatókat, a diákok és a művészeteket kedvelők nagy örömére.

Szívből gratulálunk az elismeréshez!