Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatában részesült Domonkos Ágnes

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018-ban a Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatát adományozta Domonkos Ágnesnek, aki az elismerést augusztus 20-án, a Kossuth téren megrendezett városi ünnepségen vehette át.

Domonkos Ágnes a Tata és Térsége Civil Társulás elnökeként végzett kiemelkedő közösségszervező tevékenységéért, s e közösségbe tartozók érdekérvényesítéséért folytatott munkája elismeréséért részesült a kitüntetésben.

Domonkos Ágnes 1976 óta él Tatán. 26 éve alapította meg a Tata-tóvárosi Vízisport Egyletet, melynek azóta is titkára és edzője. Kezei alatt közel 200 diák és felnőtt tanulta meg a klasszikus evezős-mozgást. 2005 és 2007 között a Magyary Zoltán Városi és Megyei Művelődési Központ igazgatója volt. Közösségi elköteleződése révén 2010-ben a Tata és Térsége Civil Társulás, a TCT elnökévé választották. Kiemelt feladatnak tekinti a sokszínű civil tevékenységek szakmai támogatását, a város lakóinak a civil életbe való bevonását. Fontosnak tartja a civil értékek, illetve a civil szervezetek által közvetített helyi értékek megismertetését, amelyre például a minden esztendőben széles összefogással létrejövő civil napok teremtenek lehetőséget. 2018-ban második alkalommal rendezték meg a nagysikerű „Mindennapok Hősei” városi szavazós játékot.

Domonkos Ágnes 2014-től a megyei Civil Információs Centrumban a társadalmi felelősségvállalás tanácsadói feladatait is ellátja. Elkötelezett lokálpatriótaként méltó a képviselő-testület elismerésére, melyhez szívből gratulálunk!