Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatában részesült Vámosi László

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018-ban a Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatát adományozta Vámosi Lászlónak, aki az elismerést augusztus 20-án, a Kossuth téren megrendezett városi ünnepségen vehette át.

Vámosi László sportszervező, sporttörténet író a város sporttörténetének közkinccsé tétele érdekében végzett kutatói és írói, továbbá Tata éremgyűjtő közösségéért végzett áldozatos munkája elismeréseként részesült a kitüntetésben.

Alapító tagja volt a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének, mely éppen 50 éve, 1968-ban alakult meg. 1988-ban hozta létre a tatai szervezetet, ez idő alatt közel harminc kiállítást, numizmatikai bemutatót tartottak, több emléktáblát helyeztek el. Az éremgyűjtés a mai napig szabad idejének meghatározó időtöltése. Az országos szervezet alelnökeként sokat tesz az éremgyűjtés népszerűsítéséért, előadásokat tart, kiállításokat szervez. Kutatásai eredményeképpen több neves személyiség tatai kötődésével ismertette meg a tataiakat. Vámosi Lászlót számos elismerésben részesítették, megkapta a Széchenyi Ferenc és az Unger Emil jutalomérmet, a Pro Numismatica emlékérmet és a Szentgáli Károly jutalomérmet.

Az elmúlt években feldolgozta Tata sporttörténetét, írásai jelennek meg a város sportmúltjáról a Tatai Patrióta Magazinban, és szakmai cikkeket ír a Tatai Városkapu közéleti lapba is. Közel 20 éve a Tatai Televízió Közalapítvány kuratóriumi tagja. A város közösségi, társadalmi életében a segítőkész közösségi összefogás híve, minden városunkért végzett tevékenységét ellenszolgáltatás nélkül, önkéntes lokálpatriótaként teszi.

Szívből gratulálunk az elismeréshez!