Tata Városáért kitüntetés bronz fokozatában részesült Kovács Szilvia

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018-ban a Tata Városáért kitüntetés bronz fokozatát adományozta Kovács Szilviának, aki az elismerést augusztus 20-án, a Kossuth téren megrendezett városi ünnepségen vehette át.

 

Kovács Szilvia háziorvos asszisztens, körzeti nővérként az egészségügyben végzett több évtizedes, emberséges, lelkiismeretes, önzetlen, segítő munkája elismeréseképpen vehette át a kitüntetést.

Kovács Szilvia Tatabányán az Egészségügyi Szakközépiskolában végzett általános ápolóként, majd ezt követően a tatabányai kórházban dolgozott. Munkáját orvos írnokként folytatta, közben körzeti nővéri szakképesítést szerzett. Ma a 8-as számú felnőtt háziorvosi körzetben végzi munkáját. Feladata sokrétű, az adminisztratív és a nővéri teendőket is ellátja. Ha kell, munkaidőn túl is látogatja az otthon fekvő betegeket, igyekszik mindenben segíteni őket, amiben csak teheti. A betegek gondozásán kívül fontosnak tartja lelki támogatásukat is. Jól tudja, hogy az a beteg, akit szeretettel ápolnak, könnyebben gyógyul meg.

Szívből gratulálunk az elismeréshez!