Egy éves a Kölyöksárkány Karate Klub

Október 8-án egy éves születésnapját ünnepelte a tatai Kölyöksárkány Karate Klub. Az évfordulóra egy nagyszabású karate ünnepet szerveztek, melyre meghívták a környék számos Shotokan karate egyesületét.

Az eseményre Tatabányáról, Szárligetről, Oroszlányból és Vértesszőlősről érkező klubok egy közös edzést tartottak a tatai edzőtáborban. Egy sportegyesület első évfordulója azért jelentős, mert az első évben dől el, hogy  képes e önállóan működni, lesz e elegendő érdeklődő, akikből később rendszeres edzéslátogató lesz. Kerekes Balázs (3. dan) a klub vezető edzője elmondta: -  nagyon örül, hogy az egyesületnek az első éve is kiemelkedően sikerült, ugyanis nemcsak érdeklődőkkel és tagokkal vannak megfelelően ellátva, hanem kiemelkedő tehetségekkel is, akik már országos versenyeken megállják a helyüket. Azzal, hogy az Új úti iskolában tartják az edzéseket, felvállalták, hogy a fogyatékkal élőket is szívesen fogadják és számukra is fejlesztő mozgásedzéseket tartanak. Mint minden sportegyesületnek, a kölyöksárkányoknak is fő célja, hogy az edzéseken túl is egy összetartó közösséget alkossanak. A szülők és külső sportbarátok bevonásával az edzések után egy karate mozgáselemekre épülő aerobik edzést is tartanak, mely ugyancsak nagy sikereknek örvend.

Az egyesület hétfőn és csütörtökön tartja edzéseit 17:00 órától az Új úti Diákotthon tornatermében, hétfőnként pedig 18:30-tól lehet részt venni a karaterobik edzéseken. A kölyöksárkányok minden érdeklődőt és mozogni vágyót szeretettel várnak!

Nágel Balázs

 

Fotó: Kölyöksárkány Karate Klub