A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Diák-közmeghallgatást tartottak a Városházán

Idén október 15-én került sor a hagyományos diák-közmeghallgatásra a Városháza dísztermében, ahová a város minden 1.-8. osztályából 1-1 tanuló kapott meghívást. A találkozón Michl József polgármester, dr. Beró Henrietta alpolgármester, Sasvári Beáta, Gerébi Ákos és dr. Varga András önkormányzati képviselők, valamint Berczelly Attila a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. vezérigazgatója fogadta a kisdiákokat.

Tata Város Önkormányzata és a Tatai Városi Diákönkormányzat között létrejött együttműködési megállapodásnak és a Gyermekbarát Város Program 2018-as intézkedési tervében foglaltaknak megfelelően Tata Város Önkormányzata vállalta, hogy a képviselő-testület évente egy alkalommal diák-közmeghallgatást tart a 6-14 éves korosztály számára. A találkozó célja az, hogy  a legfiatalabbak szervezett formában elmondhassák az őket érintő városi ügyekről alkotott véleményüket a képviselő-testület tagjainak illetve a város polgármesterének, valamint, hogy a városvezetés első kézből kapjon információkat a korosztály igényeiről, javaslatairól.

A rendezvényen Michl József polgármester tartott tájékoztatót a gyerekeknek az aktuális tatai fejlesztésekről, majd válaszolt is az érdeklődők kérdéseire. A városvezető a közmeghallgatással kapcsolatban elmondta: - Nagyon fontos, hogy az iskolai közösségek választott tagjai évről-évre találkozhassanak a városvezetéssel, és a lehető legpontosabb információkkal rendelkezzenek arról, hogy mi történik Tatán, valamint feltehetik a kérdéseiket és elmondhatják a véleményüket. Hasznos dolog az, ha a gyermekeink jól informáltak a saját városukat illetően, és nem csupán a múltat ismerik a Tata tankönyv oktatásán keresztül, hanem a jelenünket és a jövőbeni terveinket is – fogalmazott a polgármester.

A diák-közmeghallgatás egyik fő témája a Magyary Zoltán Művelődési Központ jövője volt, ezzel kapcsolatban Berczelly Attila tartott tájékoztatást, majd a diákok mondták el a véleményüket, illetve feltették kérdéseiket is, elsősorban  játék és sportlehetőségekkel, valamint a kerékpárutakkal kapcsolatban.