Tatára érkezik a Hajléktalan Jézus szobra

Washington, London, Vatikán és a világ számos nagyvárosa után hazánkba is megérkezett az együttérzés jelképévé vált Hajléktalan Jézus szobor, mely november 9-től Tatán is megtekinthető.

A köztéri alkotás az elesett emberekre hívja fel a figyelmet, azzal az üzenettel, hogy lássuk meg bennük is Krisztus arcát. Az alkotást Erdő Péter bíboros áldotta meg, majd a szobrot országjáró körútra indította a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A padon fekvő, pokrócába burkolózott, elesett embert ábrázoló köztéri alkotás Timothy Schmalz kanadai szobrász műve. A fekvő ember meztelen lábfején a keresztre feszítés sebei láthatóak. A művész kettős céllal alkotta meg a Hajléktalan Jézus szobrot, részben azért, hogy a kirekesztett emberekre irányítsa a figyelmet, részben pedig azért, hogy együttérzéssel, tudatosan tegyünk az elesettekért, meglátva bennük Krisztus arcát. A bronzformába öntött üzenet ma már a világ több nagyvárosában megtalálható.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Ferenc pápa meghívására budapesti hajléktalan emberek zarándokcsoportját kísérte Rómába, amikor a látogatás során felfigyeltek a Hajléktalan Jézust ábrázoló szoborra. Közben egy magánszemélyekből álló baráti társaság kapcsolatba lépett a kanadai alkotóval, aki örömmel mondott igent a budapesti szobor elkészítésére. A civil kezdeményezések összefogásával a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyűjtést hirdetett az együttérzés szobrának budapesti elhelyezésére.

A Hajléktalan Jézus szobor vidéki körútjának következő állomása Tatán lesz november 9. és 11. között, a Kapucinus Templom előtti téren. A szobor bemutatása november 9-én 16:00 órakor kezdődik, de szombaton és vasárnap is megtekinthető lesz reggel 7-től a kora esti órákig.

A szobor tatai látogatásával kapcsolatos programokról részletesen a csatolt mellékletben találnak információkat.