Jótékonysági Aukciót hirdet a FODISZ

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) által lebonyolított I. Szabó Szonja ParaKépzőművészeti Biennálé művészei között a szervezet felhívást tett közzé, jótékonysági célú alkotások felajánlásra.

A FODISZ 10. születésnapja apropóján meghirdetett, október 10-én indult „FODISZ 10” Jótékonysági Aukció keretében e felajánlásokra lehet licitálni, elismerést adva a fogyatékossággal élő művészeknek, és támogatva civil, illetve fogyatékossággal élőket segítő szervezeteket. A 10 alkotásra november 10-én éjfélig lehet licitálni online, a FODISZ Facebook oldalán, a FODISZ 10 Jótékonysági Aukció fényképalbumnál, az egyes képek alatt hozzászólásként, mindig az utolsó hozzászólás licitajánlatát figyelembe véve.

Kezdő kikiáltási ár, alkotásonként: 10 000 Ft. Licitlépcső minimum 1000 Ft.

A jótékonysági aukcióból befolyt összegek kedvezményezettjei fogyatékossággal élő emberekkel foglalkozó civil szervezetek, illetve intézmények.

A KÉPEKET AZ ALÁBBI LINKRE KATTINTVA LEHET MEGTEKINTENI, LICITÁLÁSI LEHETŐSÉG UGYANITT!

https://www.facebook.com/222834807734482/photos/?tab=album&album_id=2416...

A FODISZ 10 Jótékonysági Aukció előzményei:

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), Tata Város Önkormányzata, a Humanitas SE és a Collegium Pannonicum Alapítvány közös szervezésében 2017 májusában zajlott Tatán az I. Szabó Szonja ParaKépzőművészeti Biennálé.

Az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban megrendezett kiállítás célja volt megmutatni a fogyatékkal élők körében rejtőzködő tehetségeket, elismerést adni nekik és példát, értékeket felmutatni az ép társadalom számára.

A bármilyen sérültségi területen érintett fogyatékkal élők számára meghirdetett országos képzőművészeti pályázatra 68 alkotótól 133 alkotás érkezett be, melyekből az előzsűrizést követően 40 kép került kiválasztásra a kiállításra.

A FODISZ által lebonyolított kiállítás Szabó Szonja emlékére jött létre.

Szabó Szonja, a 2016-ban 38 évesen elhunyt súlyosan mozgássérült tatai képzőművész saját stílust teremtve alkotott. Tagja volt a Szájjal és Lábbal Festők Nemzetközi Szervezetének. Gyermekként több hazai és nemzetközi díjat nyert, 2013-ban Komárom-Esztergom Megye Príma Díjasa lett. Alapítója és aktív játékosa volt a Tatabányai Humanitás SE Boccia Szakosztályának. Több dobogós helyezése mellett 2011-ben Magyar Bajnok lett. A szervezők a névnapjához közeli rendezvénnyel kívántak emléket állítani Szonja mindannyiunk számára példaértékű életének. 2019 májusában ismét meghirdetik majd az emlékét őrző kiállítás.