Megjelent a Tatai Patrióta őszi száma

Megjelent a Tatai Patrióta Közéleti Magazin legújabb, őszi száma.

Az újságban megemlékezünk Tata és Tóváros egyesítésének nyolcvanadik évfordulójáról. dr. Rabár Ferenc történész tollából megismerhetik az olvasók az egyesítés körülményeit: hogyan sikerült Magyary Zoltánnak elérnie az összeolvadást, milyen érvek, ellenérvek ütköztek, mitől tartott mindkét település polgársága. A mai fiataloknak mindez már történelem, s hogy mégse csupán tanagyagként találkozzanak a két község egyesítésének történetével, Bognár Istvánné színdarabot írt róla, amelynek egy részletét a magazinban is közöljük.

Az új számban interjút olvashatnak dr. Schmidtmayer Richárddal, a Kuny Domokos Múzeum fiatal igazgatójával, aki hivatásáról és a múzeum új szemléletéről mesél nekünk; valamint Dér Péterrel, az Old Lake Golf Hotel igazgatójával, aki nemcsak a golfról, hanem a szálloda és a város kapcsolatáról is nyilatkozott.

Az őszi Patriótából kiderül, hogy milyen fejlesztések előtt áll a Csillagsziget Bölcsőde, és milyen terv született a művelődési ház jövőjével kapcsolatban. A magazinban olvashatnak még a nyolcvanéves Tatai Cipőgyárról, a ferences lelkiségről, a Német Nemzetiségi Múzeumban megtekinthető „Két keréken” című kiállításról, továbbá közöljük Kövesdi Mónika művészettörténész Dobroszláv Lajos festőművész munkásságáról szóló összefoglalóját, és Vámosi Lászlónak a tatai sakk élet történetét feldolgozó írását is. A lap utolsó oldalán szereplő receptet a Pikant Étterem ajánlja.

2018 őszétől a lap kiadója a Tatai Rend-ház Kft., így a jövőben a magazint a volt Piarista Rendházban (Tata, Tanoda tér 5/A) lehet megvásárolni, míg az előfizetők továbbra is a postaládájukba kapják az újságot.