Bemutatkozik a Forrás Bevásárló Közösség

November 30-án pénteken, 16:00 és 18:00 óra között rendezik a Forrás Bevásárló Közösség első bemutatkozó napját.

Tatán és környékén sok őstermelő, kistermelő készíti minden nap a friss sajtot, kolbászt, kenyeret, szedi a zöldségeket, gyümölcsöket. A Forrás Bevásárló Közösség azért jött létre, hogy ezek az egészséges helyi termékek közvetlenül a helyi fogyasztók asztalára kerülhessenek, és a fogyasztói igények is minél közvetlenebb módon eljuthassanak a termelőkhöz.

30 termelő csatlakozott a bevásárló közösséghez, akiktől az érdeklődők   beszerezhetik többek között a mézet, sajtot, pékárut, biozöldségeket, gyümölcsöket, aszalványokat, szörpöket, gyógy- és fűszernövényeket, biobort, natúrkozmetikumokat, réteseket, sajtos tallérokat, süteményeket, fürjtojást, füstölt hús és homoktövis termékeket.

A bevásárló közösség számára kiemelten fontos, hogy az élelmiszer ne utazzon sokat, előállítása során ne használjanak tartósítószereket, adalékanyagokat, a termékek előállítása és csomagolása környezetkímélő legyen, és vásárolhassunk saját dobozba, vászontáskába is.

Több hónapos előkészítő munka után a Forrás Bevásárló Közösség november 30-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Közel 30 helyi termelő hozza el  pénteken a Jávorka Sándor Mezőgazdasági Szakközépiskola ebédlőjébe finomabbnál-finomabb portékáját, 16:00 és 18:00 óra között. Cím: Tata, Új út 19. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

 

CsatolmányMéret
Kép ikon Forrás Bev. Köz.-plakát.jpg131.55 KB