Megjelent a Tatai Patrióta magazin téli száma

A Tatai Patrióta Közéleti Magazin legújabb számának központi témája Tata vizes élőhelyeinek védelme, és az Öreg-tavon telelő vadludak. Többek között olvashatnak városunk legújabb kitüntetéséről, a Ramsari Város címről, és a Tatai Vadlúd Sokadalomról, amely Tata értéktárában is szerepel. A lap interjút közöl Musicz Lászlóval, az Által-ér Szövetség szakmai igazgatójával, aki szenvedélyes kutatója a vadludaknak.

A patrióta téli számának hasábjain felelevenednek az idei esztendő testvérvárosi találkozásai is, valamint a múzeum legfontosabb kiállításai, programjai, kezdeményezései. Az aktuális számból kiderül, hogyan szeretné támogatni a városvezetés a kezdő tatai vállalkozásokat, és hogyan bővült a Tom-Ferr Zrt. A magazinban olvashatnak még Esterházy Antal herceg és Zichy Tivadar gróf Bugattijáról, amellyel megnyerték a Királyi Automobil Club Nyergesújfalu-Tát közötti versenyét, a Barokk Fesztivál keretében megnyitott Ősök csarnoka kiállításról, valamint az NB I-ben játszó tatai asztaliteniszezőkről.

A „Szív, lélek, hit” című rovatban ezúttal dr. Kálmán Szabolcs osztja meg adventi gondolatait, a könyvajánló pedig a hamarosan megjelenő Tatai Református Egyháztörténeti Füzetek első kiadványának alakjáról, Flóris Benőről szól, akinek szobrát nemrégiben újjá formálták a református templom udvarán. A lap utolsó oldalán szereplő recepteket a gyógyfüves kertjéről ismert baji Rózsika néni ajánlja téli meghűlésre, lázra, köhögésre.

Mivel 2018 őszétől a Tatai Rend-ház Kft. a lap új kiadója, a magazint a volt Piarista Rendházban (Tata, Tanoda tér 5/A) lehet megvásárolni, az előfizetők pedig hamarosan a postaládájukban találják.