A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tata az egyik legélhetőbb hazai kisváros

Egy friss felmérés szerint Tata az ország egyik legélhetőbb kisvárosa, ahol az elmúlt nyolc évben folyamatosan csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, emellett pedig számos családi program és fesztivál teszi vonzóvá az ide  látogatók számára is a Vizek Városát.

A hírrel kapcsolatban Michl József polgármestert az Echo Televízió reggeli műsorában február 7-én elmondta: - nagyon örül minden hasonló külső elismerésnek, de természetesen a legfontosabb az, hogy a tataiak jól érezzék magukat. A pozitív közbiztonsági adatokról Michl József úgy nyilatkozott: - Már városvezető elődei is jó kapcsolatot ápoltak a helyi rendőrkapitánysággal, ahol sok fiatal közreműködésével egy nagyon jó csapat épült föl, amely nyitott az együttműködésre az önkormányzattal.

Tatán a jelentős számú turista is feladatot ad a biztonság őreinek, különösen a nyári fesztiválszezonban, amikor alkalmanként a városunkban lévők száma az itt élők többszörösére is megemelkedik. A police.hu-nak Friedrich Gábor ezredes, a Tatai Rendőrkapitányság vezetője elmondta: - 58 hivatásos rendőrrel vigyázzák majdnem 40 ezer polgár közbiztonságát egy városban, és kilenc kisebb településen. A polgárok 99 százaléka elégedett a munkájukkal, ez a visszajelzés pedig előre viszi a közösségüket.

Az önkormányzat különböző eszközök beszerzésével tudja támogatni a rendőrség munkáját, például kiépítettek egy, a városba bejövő utakat folyamatosan figyelő kamerarendszert, jelenleg pedig folyik egy mobil kamera rendszer beszerzése, amely alkalmas arra, hogy rugalmasan a város bármelyik pontján, bármikor szolgálhassa a tataiak biztonságát, és a természeti valamint épített örökségünk védelmét. A városvezetés kiemelt célja, hogy az itt élők jól érezzék magukat, ezért minden beruházás, fejlesztés, építkezés elsősorban a tataiaknak készül. Ezért is szeretnek hozzánk járni a turisták, mert otthon érzik magukat, hiszen látják, hogy az itt élők is szeretik a városukat – fogalmazott az Echo TV-ben Michl József polgármester.