A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Állami támogatás is segíti a Güntner tatai fejlesztését

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány a Güntner-Tata Hűtőtechnika Kft.-vel a cég új beruházásának bejelentése alkalmából március 8-án.

 

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: - a cég 8 milliárd forint értékű, 150 munkahelyet teremtő tatai beruházásához a kormány 1,5 milliárd forintos támogatással járul hozzá. A munkaerő-utánpótlás korlátai miatt a kormány olyan beruházásokat szeretne Magyarországra telepíteni, amelyek korszerű technológiát alkalmazva jóval kevesebb élőmunkával képesek hatékony termelésre - fűzte hozzá az államtitkár.

Schwarczenberger Tamás cégvezető úgy nyilatkozott: - a beruházás során egy 9 ezer négyzetméteres, korszerű eszközökkel felszerelt gyártócsarnokkal és egy 6500 négyzetméteres raktárat befogadó logisztikai központtal bővül a tatai telephely.

A Güntner csoport a hazánkban elsőként megjelenő német cégek egyike volt a rendszerváltást követően. Magyarországon kívül Indonéziában, Brazíliában, Mexikóban és Nagyszebenben működtet üzemeket. Az ipari hőcserélőket, léghűtőket és kondenzátorokat gyártó tatai egység 40 alkalmazottal indult 1990-ben. Tavaly 40 ezer négyzetméteren 1350 munkavállalót foglalkoztatott, termékeinek 95 százalékát külföldön értékesítette. A tatai a cégcsoport legnagyobb gyártóüzeme, amely egyúttal a Güntner gyártástechnológiájának fejlesztési feladatait is ellátja.

(Forrás: MTI).