Összeült a Kistérségi Társulási Tanács

Április 11-én a Városháza dísztermében tartotta soros ülését a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács, melynek tagjai ezúttal öt napirendi pontban tárgyaltak.

A napirendi pontok előtt Michl József elnök búcsúzott két munkatárstól. A tanáccsal való szoros együttműködését és a kistérségben élőkért végzett munkáját köszönték meg. Dr. J. Nagy Évának, a Tatai Járási Hivatal előző vezetőjének, valamint Magó Ottónak, a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthona vezetőjének, aki 12 év után nyugdíjba vonulását kérelmezte.

Az ülésen először tájékoztató hangzott el a központi orvosi ügyeleti feladatok ellátásáról, majd két jelentős, intézményekkel kapcsolatos témáról döntöttek. Új igazgatót választott a tanács a Szociális Alapellátó Intézmény élére. A korábban megjelent pályázati kiírást nagy érdeklődés kísérte hiszen hatan jelentkeztek, közülük négy jelentkezőnek a munkája kapcsán közvetlen kötődése is van az intézményhez. Az ülésen a benyújtott vezetői pályázatok elbírálása után döntés született, melynek értelmében a jövőben a Szociális Alapellátó Intézmény vezetője Németh-Zwickl Nikoletta lesz. Michl József a Városházán tájékoztatott arról, hogy a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthona intézményvezetői feladatainak ellátásáról is szavaztak a tanács tagjai, hiszen Magó Ottó távozása miatt, az intézményvezetői pályázat lezárásáig, megbízott vezetőt kellett választani.

Az ülés végén hagyományosan tájékoztatók hangzottak el. Az aktuális közfoglalkoztatási és egyéb munkaügyi kérdésekről dr. Mózes István a Tatai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője, a gyermek- és családvédelmi feladatokról pedig Bolvári András a Szociális Alapellátó Intézmény mb. vezetője számolt be.