A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Magyar gitárlegendával találkozhatunk Tatán

Összművészeti és életföldrajzi előadás, zenélő próza és történetmondó muzsika helyszíne lesz a Kossuth téren található Gottwald terasz július 13-án szombaton, 19:00 órától.

A helyszínen Sirsom László gitárművész és Dippold Pál író közös fellépésére várják az érdeklődőket Tatán.

Sirsom László Ausztráliában, Brisbane-ben él. 1981-ben emigrált, ezt megelőzően koncert- és bárzenészként dolgozott. A Szivárvány együttes alapítója, aki együtt játszott többek között Babos Gyulával, a szentendrei AE Bizottsággal, jó kapcsolatot ápol Snétberger Ferenccel. Ausztráliában elvégezte a jazz konzervatóriumot, zenei diplomája mellé megszerezte a tanárit is, zenetanárként dolgozik és folyamatosan koncertezik. Korábban, ausztrál zenei fesztiválokon együtt zenélt a Syrius ikonikus alakjával, Orszáczky Miklóssal is. Több önálló jazzlemeze jelent meg.

Dippold Pál József Attila-díjas író, szerkesztő, újságíró. Zsámbékon él. 1981 óta publikál, a régi Mozgó Világban jelentek meg első írásai, majd következtek könyvei. Legutolsó könyve a Kairosz Kiadónal a Féltett kishazák sorozatban megjelent lírai szociográfia.

Közös tatai estjükön a jazz, a rock, a próza és a vers egyaránt szerephez jut, szeretettel várják az érdeklődőket július 13-án 19 órától.