A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Új parkolók épülnek a Pálóczi Horváth Ádám utcában

Új parkolók épülnek a Pálóczi Horváth Ádám utcában, ahol már zajlik a murvás parkolóhelyek kialakítása. A fejlesztés a közeljövőben faültetéssel egészül majd ki.

 

Purgel Zoltán a körzet önkormányzati képviselője a készülő parkolók kapcsán elmondta: - Két évvel ezelőtti megválasztása óta többen jelezték, hogy mivel nagyon sok az autó a körzetben, ezért újabb parkolóhelyek kialakítására van szükség. A fejlesztés első szakaszában a Kazincbarcikai úton építettek parkolókat, ezt követően a Pálóczi Horváth Ádám utcában a hulladékgyűjtő konténerek áthelyezésével teremtettek további lehetőségeket a parkolásra, most pedig 16 új murvás parkoló kialakítására nyílt alkalom.

Michl József polgármester tájékoztatott arról, hogy az elmúlt öt esztendőben több, mint ezer parkoló épült a városban, de ezt a munkát is tovább kell folytatni, különösen a társasházi övezetekben, ahol az autósok nem tudnak a saját telkükön belül leparkolni. A polgármester hozzátette:-13 ezer autó van Tatán, egyre jellemzőbb, hogy egy családban több gépjárművet is használnak, így a helyi parkolási lehetőségek további bővítése - amelyben minden évben sikerül előrelépést tenni - folyamatos feladata az önkormányzatnak.

A Pálóczi Horváth Ádám utcában zajló munkát fák kiültetésével szeretnék kiegészíteni a parkoló oldalában, hogy a növények később árnyékod adhassanak az autóknak. Erre, az utcában élők számára külön programot fognak hirdetni, hogy a helyi közösség bevonásával szépülhessen tovább a környezet.