A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

In memoriam Hartmanné Terike

Nehéz szívvel osztozunk a család gyászában, amikor Hartmann Jánosné Terikétől, klubunk vezetőségi tagjától búcsúzunk.

Életének 83. évében távozott közülünk.  Mint a villámcsapás úgy lesújtott mindnyájunkat a hír, hogy Terikét elérte a végzet. Mint a költő mondja: „Elment a minden élők útján.”

Mindnyájan tudjuk, az élet már ilyen, ez a közös sorsunk, születünk, élünk és átmegyünk egy – hitünk szerint- másik világba. Mély Isten-hite által kapott ajándékokat továbbadta. Adta a szívét, a hitét, a szeretetét, az idejét, fáradhatatlanul dolgozott a családjáért és a közösségért. Megdöbbentünk, mikor váratlanul itt hagyott bennünket. Közösségünk érdekében életének utolsó percéig aktívan tevékenykedett.

Hartmann Jánosné Terike 1937-ben született Vértesszőlősön. Férjével, Jani bácsival, aki szintén klubtagunk volt, annak három évvel ezelőtt bekövetkezett haláláig, 56 évet élt példamutató házasságban. Andrea lányukat nagy szeretetben nevelték fel. Terike mindig jó megjelenésű, magára sokat adó, pedáns feleség, majd édesanya, kétszeres nagymama és két dédunokával büszkélkedő dédmama lett. Élt-halt a családjáért. 

Férjével szerettek társaságba járni, kedvelték az igényes szórakozást. Fontos volt számára, hogy ízléssel kiválasztott öltözetével is megtisztelje környezetét. Nagyon szerettek világot látni, amikor lehetőségük adódott távolabbi országokat is felkerestek. 1992 óta volt tagja a Városi Nyugdíjas Klubnak. Mint bizalmi, az egyik legnagyobb csoport összes tagjának ismerte örömét, bánatát. Kereste a közösség szolgálatának lehetséges legjobb módjait, kitartóan törekedett a békességre. Sokoldalú érdeklődését mutatja, hogy szinte egyetlen klubrendezvényről sem hiányzott. Bármilyen feladatot kapott, azt a rá jellemző pontossággal, alapossággal és tisztességgel elvégezte. Kitartása, és türelme mindnyájunkat tisztelőjévé tett. Évtizedek óta a klubvezetőség tagjaként alázatosan, állhatatosan és szorgalmasan mindig helyt állt, segítette a klub programjainak szervezését. Az elismerést szerényen elhárította: „Ezt vállaltam, ez a kötelességem”- mondta ilyenkor.

A klub vezetőségének olyan meghatározó alakja volt, aki kiérdemelte a „Mindennapok Hőse” címet 2018-ban az első helyezést nyerte el a közösségépítés- civil önkéntesek kategóriában. Ezt a díjat azok kapják, akik elhivatottságuk miatt munkájukkal tiszteletet vívtak ki a környezetükben.

Aggódtunk érte, mikor baleset érte. Szinte észrevétlenül, türelemmel viselte betegségét, óriási akaraterővel a legnehezebb helyzetekből is talpra állt. Sokan ismerték és szerették. Élete mindig álljon példaként előttünk. Emlékét szeretettel megőrizzük!

„Adj Uram örök nyugodalmat Neki, és az Örök Világosság fényeskedjék Neki.”

A klubtársakkal együtt nem fogunk elfelejteni, mindig emlékezni fogunk Rád!

Könnyű legyen Néked a föld!

Nyugodj békében!

                                                                                          

Kun Imre klubelnök

(Fotó: Városi Nyugdíjas Klub)