A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A Városházán látható az idei Év Háza kiállítás

A Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara és Tata Város Önkormányzata szervezésében november 28-án nyílt meg „Az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében 2019” című kiállítás a Városházán.

 

 „Az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében 2019” kiállítást a Városháza előterében nyitotta meg Michl József polgármester és Markos Anikó, a Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara elnöke. Ezt követően a díszteremben Kamarás Dorottya Tata Város főépítésze valamint Markos Anikó vezetésével szakmai beszélgetéssel folytatódott a program.

Az Építész Kamara évek óta meghirdeti az „Év Háza” pályázatát, kifejezetten megyei építészek és a megyében található épületek számára. A kiállítást mindig egy roadshow keretében mutatják be a térség településein, köztük Tatán, ahol minden évben vannak díjazott pályaművek. A kiállítás helyszínén Markos Anikó elmondta: - Tatára tervezni nagy kihívás és óriási lehetőség is egyben, hiszen egy ilyen szép épített örökséggel rendelkező környezetben komoly feladatot ad a tervezés. A jó eredmények mögött mindig közös munka rejlik, ami az építtető, a tervező és a kivitelező összhangján múlik - tette hozzá a Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara elnöke.

A felhívásra idén 24 pályamű érkezett, melyekből tízet díjazott a zsűri, köztük négy tatai épületet:

-egy családi házat Fácánoskertben, Sárfy Tibor munkáját,

-egy kertészetet a Május 1 úton, Csőre Imre munkáját,

-egy társasházat a II. János Pál pápa téren, Markos Anikó munkáját és

-a Református Gimnázium tornatermét, szintén Markos Anikó pályázatát.

A kiállítás megnyitóján Michl József mondott köszöntőt, kiemelve, hogy városunkban és a megyében kiváló tervezők és kivitelezők vannak, akiknek nagy köszönet jár a munkájukért. Büszkék lehetünk arra, hogy Tata barokk hangulatához szépen illeszkednek az újonnan épült épületeink is -  fogalmazott a polgármester.

„Az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében 2019” című kiállítást a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal nyitva tartási idejében tekinthetik meg az érdeklődők.