A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Dalszövegíró kurzust rendeztek Tatán

A Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban rendeztek dalszövegíró és alkotó kurzust Lombos Marcival és Kardos Norberttel január 12-én.

A könnyűzenei központ nagy lendülettel dolgozik a fiatal generáció tagjaival a jövendő évek sikereinek megalapozásán. Januárban a dalszövegírás került fókuszba, melynek az egyik legnagyobb varázslója Lombos Márton. Vele dolgozott a kurzuson Kardos Norbert kiváló billentyűs és zenepedagógus.

A megnyitón Michl József polgármester köszöntötte a vendégeket, aki John Lennon egyik dalának magyar fordításával hívta fel a figyelmet a dalszövegírók áldozatos munkájára, a dalok üzenetének fontosságára.

A tatai kurzus játékos módszerekkel, és sok kooperációs feladattal szólította meg az érdeklődőket. Valóban varázslás volt, amellyel a résztvevők eljutottak a közös dal megírásáig. Az alapvető fortélyok elsajátítása sok inspirációval, jó alkotó hangulatban történt meg. A tehetségközpontban számos tehetséges fiatal talál otthonra képzéseken, kurzusokon, workshopokon tudásának gyarapítására. A cél mindenkor az örömmel zenélés, az alkotás kultúrájának megteremtése.

„Együtt könnyebb” – ez volt a januári kurzus mottója, melyen nagy alkotókedvvel és kiemelt figyelemmel vettek részt a fiatalok. A tehetségközpont szakembereinek rendkívüli munkája, elkötelezettsége jelzi, hogy a közeljövőben kiváló tehetségek fognak megérni a sikerre. A folytatásban február 29-én közös zenélésben, és zenekarok alakításában vehetnek részt az ifjú zenészek, zenei alkotók.

(Fotók és szöveg: Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központ).