A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Hálaadó istentiszteleten mondtak köszönetet a megújult Református Imaházért és Gyülekezeti Házért

Február 8-án délelőtt hálaadó istentiszteletet tartottak a tatai Református Templomban a Református Imaház és Gyülekezeti Ház felújításáért.

A közel 80 millió forintos fejlesztés összege egyrészt az Egyházkerületen keresztül érkezett, emellett a gyülekezet saját pénzéből valamint adakozásból valósulhatott meg a munka.

Az eseményen Igét hirdetett Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, aki elmondta: - mindig nagy örömmel jön Tatára, hiszen nagyon gazdag a gyülekezeti élet, és nagy áldás az itt zajló intézményes munka. Különösen nagy áldás, hogy miután tavaly szeptember elején átadhatták a Református Gimnázium új tornatermét, most megújulhatott a Gyülekezeti Ház és a tóvárosi Imaház, Kistemplom. Steinbach József hangsúlyozta: - Az infrastrukturális fejlődés mögött mindig ott van a lelki gyarapodás is, ami Tatán egyértelműen látható, hiszen nem arról van szó, hogy a kőház megépítése után lesz lelki ház, hanem a lelki ház már megvan, és ahhoz kell megépíteni a kőházat.

A fejlesztés során új tornyot és harangot kapott az Imaház, emellett pedig  mindkét helyszínen tetőhéjazatot cseréltek, festettek, felújították a villamos és a hangosító rendszert, megújították a víz és szennyvíz hálózatot, így az épületek sokkal komfortosabbak lettek.

Szabó Előd református lelkész az eseményen elmondta: - Nehéz út vezetett a Gyülekezeti Ház és a Kistemplom felújításának, bővítésének befejezéséig, de a munkák 98%-ban végre elkészültek. Nagyon széleskörű összefogás eredménye ez a fejlesztés, hiszen az Imaházra került kis torony és harang kapcsán adakozást hirdettek meg, melynek eredményeként 5, 5 millió forintot gyűjtöttek össze az adakozók. Emellett külső vállalkozóktól is kaptak segítséget, például ingyen végeztek el bizonyos munkákat, vagy ajánlottak fel anyagot.

A Református Templomban Dr. Varga József Főgondnok és Michl József polgármester is megosztotta ünnepi gondolatait. A városvezető kiemelte: - Nagyon köszönöm a tatai református közösség munkáját, azt az áldozatos embermentő és az emberi lelkeket segítő közösségi munkát, amit városszerte  végeznek.

A hálaadó istentiszteleten külön köszöntötték mindazokat, akik munkájukkal hozzájárultak a fejlesztéshez, a kivitelezők, és a felújítás folyamatában részt vállalók oklevelet és ajándékot vehettek át.