A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Gyakori szellőztetéssel is tehetünk a fertőzés ellen

Egyszerű hétköznapi dolgokkal is sokat tehetünk a koronavírus-fertőzés elkerüléséért. Az egyik ilyen praktikus tanács - a gyakori és alapos kézmosás mellett - a gyakori szellőztetés.

 

A koronavírus ugyanis légúti úton terjed, ahogy a fertőzött személyek kilélegeznek, tüsszentenek, köhögnek. A vírus ezért is terjed gyorsan a zárt terekben, ahol több ember megfordul, és ahol gyorsan elhasználódik a levegő. Ezért fontos a gyakori szellőztetés mindenhol, ahol zárt tér van: otthon, a munkahelyen, az irodákban, a boltokban, az autóban és bárhol. Ha az időjárás megengedi, az olyan zárt helyeken, ahol többen vannak, érdemes nyitva tartani az ablakot.

Az időseket pedig külön kérjük, hogy ne menjenek olyan helyekre, ahol zárt tér van, még az orvosi rendelőbe, a boltba, a postára, a patikába se, hanem lehetőleg maradjanak otthon. Ha halaszthatatlan ügyük van, kérjék hozzátartozójuk vagy az önkormányzat segítségét. Tatán az időskorúak telefonon jelezhetik a Szociális Alapellátó Intézmény felé, ha szeretnének meleg ebédet kérni, vagy segítségre van szükségük a bevásárlással, gyógyszereik kiváltásával kapcsolatban.

Az intézmény munkaidőben hívható telefonszámai: 30/691-0049, 30/3208-131

Éjjel- nappal hívható számuk: 30/ 340-4343

Vigyázzanak magukra! Vigyázzunk egymásra!

 

(Forrás:koronavirus.gov.hu)