A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tájékoztatás a tatai egészségügyi ellátásról

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, megváltozott az ellátási rend a tatabányai Szent Borbála Kórházban. Akik jelenleg fekvőbeteg ellátásban részesülnek Tatabányán, gyógyulásukig ott is maradnak, csak negatív COVID teszttel engedik őket haza, vagy másik intézménybe, ha további (utó)kezelésre van szükségük. Új betegeket nem fogad a Szent Borbála Kórház. A mentők és a háziorvosok már az új rend szerint szállítják, illetve utalják a betegeket.

 

A jelenlegi járványügyi helyzetben három helyszínen működnek egészségügyi szakrendelések Tatán. Tatabányáról négy osztály költözött a tatai telephelyre, az onkológia, a hematológia, az ápolás, valamint a krónikus belgyógyászat. A betegek ellátásáról Dr. Lőke János, a Szent Borbála Kórház főigazgatója nyilatkozott a Tatai Televíziónak.

Dr. Lőke János elmondta: - az országban több helyre is áthelyeztek ellátást, az egyik ilyen helyszín Tata. Fontos, hogy bárkinek, aki egészségügyi ellátást szeretne igénybe venni, mindenekelőtt telefonon kell jelentkeznie, és csak így kaphat időpontot. Az érkező betegeket először ellenőrzik, kikérdezik és megmérik a lázukat is. A beutaló köteles rendelésekre továbbra is kell beutaló, beutaló a háziorvostól kérhető. A szakrendeléseken az akut, sürgős eseteket látják el. Ha valaki kifejezetten a koronavírus miatt kér ellátást, az a háziorvosát hívja telefonon.

A tatai ellátásról részletes információkat olvashatnak a www.tatakorhaz.hu  weboldalon, a Tatai Televízió képújságjában és a csatolt mellékletben.

Tatán a betegfelvételi irodát két telefonszámon érhetik el munkanapokon 7 és 15 óra között: 34/586-724, és 34/586-725.

 

 

CsatolmányMéret
PDF ikon Tatai rendelések tájékoztatója.pdf301.24 KB