A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Május 25-től a megszokott rendben működnek a tatai óvodák és bölcsődék

Május 25. hétfőtől újra a megszokott rendben várják a gyermekeket a tatai óvodák és bölcsődék, jelentette be sajtótájékoztatóján Michl József polgármester május 21-én.

 

A koronavírus járvány elleni védekezés újabb szakaszához érkeztünk, így jövő hétfőtől minden óvodánk és bölcsődénk teljes létszámban tudja fogadni a gyermekeket - nyilatkozta a városvezető, aki hozzátette, nagyon köszöni az elmúlt két hónap áldozatos munkáját, az online nevelés megszervezését és az ügyeleti munkát a tatai óvodapedagógusoknak és kisgyermeknevelőknek, valamint a türelmet a szülőknek.

Május 25-től már nem az ügyeleti rendszerben működő 5 fős kiscsoportokban, hanem a megszokott, normál menetrendben várják a gyerekeket az intézmények, minden, a járványveszélyben szükséges szabály és óvintézkedés betartása mellett. Michl József elmondta: - mindenki, aki hétfőtől óvodába szeretné vinni a gyermekét, minél előbb jelezze ezt az óvodavezetőknél. Jövő hét hétfőtől megszűnik az óvodások számára a házhoz történő ebédkiszállítás, így a kicsik már az óvodáikban kapják majd meg a meleg ebédet.

Tata polgármestere tájékoztatott arról is, hogy idén nyáron a megszokottól eltérően egyetlen tatai óvodában sem lesz nyári szünet, tehát az intézmények folyamatosan fogadni tudják majd az óvodásokat, és nem zárnak be. Az elmúlt hetekben az óvodákban a járvány miatti kényszerszünetben már elvégezték a nyárra tervezett karbantartási munkákat és a teljes fertőtlenítést is, így nem lesz szükség nyári szünetre, a szülők pedig nyugodtan dolgozhatnak a nyári hónapokban, mert a gyermekeik számára biztosított lesz az óvodai ellátás Tatán.