A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A Városházán üléseztek a kistérségi polgármesterek

Június 25-én tartotta soron következő ülését a Városházán a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács, melynek tagjai hét napirendi pontot tárgyaltak.

Az ülésen a 2019. évi költségvetés végrehajtásáról, az idei költségvetés  módosításáról, valamint a Társulás és a Társuláshoz tartozó önkormányzatok 2019. évi ellenőrzéseiről is egyeztettek, emellett jóváhagyták a Tatai Kistérségi Többcélú Társulás Szociális Szolgáltatástervezési Koncepcióját és a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthona szervezeti és működési szabályzatának módosítását.

Az ülésen Michl József, a Társulási Tanács elnöke úgy fogalmazott: - a járvány miatt az elmúlt hónapokban nem tudtunk ülésezni, s ezért most szeretnék szívből  gratulálni polgármester társaimnak a helytállásukért. A veszélyhelyzet alatt nagyon kemény munkát végeztek a kistelepüléseken, amelyeken a tatainál jóval kisebb személyi állomány állt a rendelkezésükre a feladataik elvégzéséhez.

A Társulási Tanács tagjai júniusi ülésükön köszönték meg a közös munkát és együttműködést a leköszönő dr. Kórósi Emőke jegyzőnek, aki a kistérség feladatellátását is aktívan segítette az elmúlt években.

Az ülés utolsó napirendi pontjában hagyományosan most is beszámolók hangzottak el. A közbiztonsági helyzetről dr. Friedrich Gábor r.ezredes, Tata Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, az aktuális közfoglalkoztatási és egyéb munkaügyi kérdésekről dr.Mózes István, a Tatai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője, a kistérséget érintő  EFOP-1.5.2-16-2017-00043 azonosítószámú projektről pedig Lőrincz Anita szakmai vezető tájékoztatta a Tanács tagjait. Emellett a gyermek- és családvédelmi feladatokról Németh-Zwickl Nikoletta, a Szociális Alapellátó Intézmény vezetője, a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthona munkájáról pedig Turza Károly intézményvezetője adott tájékoztatást, a két intézmény vezetőjének külön köszönetet mondott Michl József a járvány időszakában végzett kiemelkedő  munkájukért.