A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tájékoztató szúnyoggyérítésről

2020-tól az Európai Unió tagállamaiban megszűnt a kifejlett szúnyogok ellen alkalmazható készítmények légi permetezése. A szúnyoggyérítés így a jövőben kizárólag földi eljárással valósítható meg a közterületeken. Ezt a szolgáltatást az önkormányzat megbízásából a D.D.D. Kft. július 8-án (tartaléknap július 9.,10.) kedvező időjárási feltételek megléte esetén földi kémiai melegköd-képzéssel végzi el a késő esti, éjszakai órákban (a munkavégzés ideje: 21:00-02:00 óráig tart).

Az alkalmazott és kijuttatott irtószer emberre, melegvérű állatokra, növényekre nem ártalmas, és a kijuttatás után néhány órával lebomlik. A gyérítést ez esetben is napnyugta után kezdik, ezért a méhekkel már nem találkozik az irtószer.

A lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelés földi kémiai módszerekkel történik, a szakértők által meghatározott területeken. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.