A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tatára is elhozta fiatalokat segítő programját a Nemzeti Ifjúsági Tanács

Tatára látogatott a Nemzeti Ifjúsági Tanács, amely „Építsd fel” című programsorozatát hozta el városunkba, Tata Város Diákönkormányzata (TAVIDÖK) szervezésében.

 

A programban zajló képzések elősegítik a diák- és ifjúsági önkormányzatok, városi diáktanácsok létrehozását, működtetését, azok szabályozási és működési kereteinek kialakítását, mintadokumentumaik és ügyrendjük elkészítését, kommunikációs csatornáik kialakítását valamint tagjaik képzését.

Kelemen Anna diákpolgármester a program helyszínén, a Városházán úgy nyilatkozott: - már több éve együttműködnek a Nemzeti Ifjúsági Tanáccsal, számos konferencia és egyéb események kapcsán, és most, Komárom után ide Tatára is ellátogattak az „Építsd fel” nevű programsorozatukkal. A tatai képzésen az időmenedzsmentről és a társas normákról beszélgettek a trénerekkel. Az időmenedzsmentet azért választották, hogy információkat, módszereket gyűjthessenek arról, hogyan kell a munkát, a tanulást összeegyeztetni a szabadidejükkel, a kellő belső egyensúly eléréséhez.

Az eseményen tatai és komáromi fiatalok vettek részt, városunk diákönkormányzatának tagjai pedig bíznak abban, hogy ez a program tovább erősíti kapcsolatukat a Nemzeti Ifjúsági Tanáccsal, és segíti őket abban, hogy a jövőben még hatékonyabban és eredményesebben működjön a TAVIDÖK szervezete.

Rigó Balázs alpolgármester a programmal kapcsolatban elmondta: - Olyan  témákat választottak ki maguknak a diákok, melyek a mindennapi élet szempontjából nagyon lényegesek. Az időmenedzsment és a társas normák témái szorosan összefüggenek, hiszen ahhoz, hogy a társainkkal minőségi időt töltsünk el, időre van szükségünk. Idő kell ahhoz is, hogy megértsük a másikat, megértsük egymás álláspontjait, érzelmeit, gondolatait. Emellett önmagunkra is reflektálnunk kell, hogy tudjuk,  miben kell módosítanunk az elképzeléseinket, mi az amiben fejlődnünk kell, amiben előre léphetünk, hogy a társas viselkedésünk, a közösségben való létezésünk még jobb, még előremutatóbb lehessen.