Nyárbúcsúztató Gasztro-Csata Neszmélyen-Közösen piknikeznek a Chéfek

Fárasztó sportág a pénzvadászat, pihenni közben nem lehet,” Énekelte Hofi Géza, pedig, „kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek. Ugye emberek?”
Ezzel az idézettel hív és vár mindenkit a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 2008. szeptember 27-én, szombaton 09.00-18.00 óráig Neszmélyre, a Komárom - Esztergom megye - TATA és Környéke Régió szervezésében, „ RÉTESFALVÁN „ megrendezésre kerülő nagyszabású, országos főző eseményre.

Ezen a napon a gasztronómiában dolgozók ülnek asztalhoz és lazítanak. Természetesen nemcsak a kollégákat várják a szervezők, hanem a Nagyközönséget is. A Gasztro-Csata egyben a hagyományos ízek és kultúrák találkozásának a színhelye lesz. A résztvevők elhozzák régiójuk tradicionális értékeit, és ízelítőt adnak jellemző ételeikből. A rendezvény célja, hogy egy nyárbúcsúztató keretein belül találkozzanak egymással a szakmabeliek. Rendezvényük célja, hogy megismerjék egymást, bemutassák az egyes tájak gasztronómiáját, hagyományait és beszélgessenek a szakmát foglalkoztató gondokról , s közben a kedves közönségről sem feledkeznek meg.
A szakmai kóstolás 12.30-kor kezdőik, 13.00-tól pedig a nagyközönséget fogadják a helyszínen vásárolható támogató jegyekkel kóstolásra. Műsorok és a díjkiosztás közben világhíres magyar mesterek tartanak élménybeszámolót, és közben dedikálják a könyveiket. És hogy kié lesz a legízletesebb ételért, a legszebb tálalásért járó vándorserleg és a közönségdíjért járó serleg? Kiderül szeptember 27-én, szombaton a Gasztro-Csatán.
A főzésről, és a kóstolásról szívesen adnak felvilágosítást mindenkinek az első Gasztrocsata http://mngsz-eszakbukki.fw.hu oldalon.
Bővebb felvilágosítást a házigazdáktól, a MNGSZ Tata és Környéke Régió Elnökétől Petrezselyem Antalnétól kérhetnek a 06-34-381-987 telefonszámon.