A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

NYITOTT KÉZZEL SZERETNI

Nyitott kézzel szeretni rendezvény megtartására került sor szeptember 17-én a Dunaalmási Református Szeretetház Fogyatékosokat Ápoló- Gondozó Otthonában. Hatodik alkalommal látogattak el Dunaalmásra az ország testvérintézményei, hogy a közös találkozás és együttlét öröme mellett részesei lehessenek az intézményben 2008 július 2-án megkezdődött újabb korszerűsítésnek, felújításnak, mely szerint a 12 ágyas hatalmas hálószobákat folyamatosan 2-3 ágyas valóban otthonos lakószobákra alakították át, miközben megtörtént a nyílászárók cseréje, lambériázás, víz, csatorna, fűtésrendszer felújítás, legutóbb a lift cseréje.

 

A Magyar Református Egyházi Zsinat, mint a költségek nagy részének fedezője mellett 16 cég, 4 alapítvány, 6 intézmény, 28 gyülekezet, 42 magánszemély, szülők és az intézet dolgozóinak támogatásának köszönhető e szép eredmény. Marton Józsefné igazgatónő köszöntötte a megjelent vendégeket, elsőként dr. Husztár Pált, A Magyar Református Egyházi Zsinat világi elnökét, Máté Lászlót, a Tatai Egyházmegye esperesét, Bátky Miklós nyugdíjas esperest. Még a folyamatosan szitáló eső sem akadályozhatta meg, hogy valamennyi vendégintézmény, valamint a helyi otthon lakói ne örvendeztessék meg műsoraikkal a közel két és félszáz gyermek és felnőtt vendéget. Dudó bohóc zenés műsora, az egyes csoportok által előadott dalok, versek, pomponos táncok, közös mozgásgyakorlatokon kívül fellépett a Tatai Református Gimnázium Palánta Bábcsoportja, Nagyné Szabó Gyöngyvér pedagógus irodalmi színpada. Élvezték a gyerekek a közös rétestészta nyújtást a neszmélyi ismert rétes-készítőkkel a neszmélyi Takácsné Irénkével és Eckl Ilonával.. A vidám programot ebéd után a Naszályról érkezett Nosztalgia Klub műsora zárta, akik Lázár András tárogatóművész zenéjével, Szőllősiné Magdika klubvezető és társai szereztek élményt dalaikkal. Ugyancsak a már „szépkorú” nyugdíjasok fergeteges tánccal zárták a műsort, melybe bevonták a színpadra felhívott vállalkozó gondozottakat is. A vidám délelőtti találkozás és együttlét után Hálaadó Istentiszteletet tartott Steinbach József, a Magyar Református Egyház Dunántúli püspöke.

Czibere Károly a Magyar Református Egyház Zsinati Szeretet Irodaszolgálatának vezetője hálaadó gondolataival „Iránytű Intézménynek” nevezte a dunaalmási szeretetházat, akiknek személyes ügye a mintegy 130 lakó sorsa, ami egyúttal az ő sorsuk is. Végül Marton Józsefné igazgatónő a felújított és átadásra került úgynevezett hatos egységét mutatta meg a vendégeknek. Dobos Szilvia