Meghízott a jég az Öreg-tavon, találkozó a kajakháznál!

Tavaly rendezték meg első ízben a nyári Víz-Zene-Virág Fesztivál téli változataként a Jég-Zene-Jégvirág Fesztivált, ami nagy sikert aratott. Nincs kötött időpontja az immáron hagyományossá lett jeges eseménynek, de jég feltétlenül szükségeltetik hozzá. A szakértők szerint kellő hideg hűtötte a tó vizét ahhoz, hogy január 30-ára jégfesztiválozhassanak az Öreg-tó és a tél szerelmesei! Korcsolyás tókerülő verseny, amatőr jégkorong-kupa, kori és sí bolhapiac és börze várja a Tatai Városkapu rendezésében az érdeklődőket a hétvégén.

Január 30-án, szombaton délelőtt tíz órától jeges vetélkedőt szerveznek általános és középiskolásoknak, s ebben az időben veszi kezdetét a jégszobrász verseny, amely délután négyig ad alkotói időt a művészlelkeknek. Tizenegy órától indul a II. Öreg-tavi amatőr jégkorong kupa baráti társaságoknak, ötfős csapatok nevezését várják a kajakháznál. Délután fél kettőtől ovis korcsolyaverseny, 14 órától pedig Port.hu II. korcsolyás tókerülő verseny 4-5 kilométeres távon. 15 órától jégkorong és gyorskorcsolya bemutató a Tatai Tavi Polipok, a H.C. Hurricanes Komarno és és tatabánya csapataival. Az eredményhirdetést követően zenés mulatság veszi kezdetét a jégen.

Déltől a kori és sí bolhapiacra várják azokat, akik otthonról elhozzák kinőtt, megunt, nem használt korcsolyájukat, sílécet, szánkót, bakancsot, védőfelszerelést _ egyszóval olyasmiket, amiket nem használnak és eladnák, nyilván olcsón. Helypénz nincs!

A versenyekre tíz órától 13 óra 30-ig lehet nevezni a kajakháznál, fejenként 200 (diák) és 300 (felnőtt) forintért. Ajánlott a védőfelszerelés, kéretik az egészségügyi alkalmasságról a nyilatkozat, a 14 aluli gyermekek pedig csak szülői beleegyezéssel vehetnek részt a vetélkedésben.

További információk: horvath.zoltan@tataivaroskapu.hu

CsatolmányMéret
PDF ikon Jégzene 2010.pdf1.7 MB