A tatai polgármester dunaszentmiklósi család megsegítését vállalta

A Parlament kereszténydemokrata frakciójának tagjai országos akciót indítottak az árvízkárosultak megsegítésére. Rengeteg támogatási forma, gyűjtés, pénzbeli és természetbeni juttatás során igyekeznek enyhíteni a károkat országszerte, a KDNP-s országgyűlési képviselők az Egy település - egy család jelszóval vállalták személyesen e formát a többi mellé. Michl József tatai polgármester, a KDNP frakciójának képviselője is csatlakozott a kezdeményezéshez.

 

Mivel Komárom-Esztergom megyét is sújtotta az ár- és belvíz, ezért megyebéli település egy családjának megsegítéséről határozott Michl József. A dunaszentmiklós polgármester, Pogrányi Pál javaslata alapján veszi fel a kapcsolatot a családdal a tatai polgármester, aki nem a tatai önkormányzat büdzséjéből biztosítja a segítséget! Magánszemélyeket, cégeket, válllalkozásokat kér fel az adományozásra, a pénz mellett természetbeni juttatásokat is köszönettel fogad.

Építőanyag, bútorzat, használati tárgyak, munka - mind szóba jöhető segítség.  Jelenleg a család kiválasztása folyik, utána "leltárt" készítenek a szükségletekről. A biztosításon felüli újjáépítési költség előteremtését vállalta Michl József, illetve az új telek árát, hiszen a megcsúszott területre nem biztonságos építkezni. Az Egy település- egy család akcióról a későbbiekben részletesen beszámolunk!