A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

KIK AZ ISKOLÁNAK BÚCSÚT SOSE MONDTAK

A Dunaalmás Barátainak Köre szervezésével került sor július 24-én a dunaalmási öregdiákok 11-ik találkozójára. Délután 4 órára zsúfolásig megtelt a Csokonai Művelődési Ház, ahol a tíz évnél régebben végzett, az országban, vagy határainkon kívül bárhol élő diáktársaikat várták a rendezők, akik szeretettel, szívesen emlékeznek ma is régi iskolájukra, volt osztálytársaikra, tanáraikra.

 

Az eseményen részt vett a település polgármestere Lévai Péter, valamint a civil szervezetek képviselői. Dunaalmás Barátainak Köre nevében Ollé Árpád elnök köszöntötte a közel hetven megjelent meghívottat. Mint minden esztendőben, ezúttal is külön tortával köszöntötték a legidősebb öregdiákként az éppen 80 esztendős Horváth Tibornét, s a „gyengébb nemhez tartozó legfiatalabb öregdiákként” Zsidek Szilviát, aki 33 éves. Egy üveg itallal gratulált az elnök a férfiak közül legidősebb, a közel 90 esztendős Gyarmati Istvánnak és a 27 éves legfiatalabb Makay Tibornak.

Ugyancsak köszöntötték a hagyományok szerint a legtávolabbról, Veszprém valamennyi tagja, akik éppen fél évszázaddal ezelőtt 1950-ben végezték, mint Barsi Márta, Füle Sándorné, Gáspár Zsuzsa, Kaszás Károlyné, Király Gábor, Kuszák Mária, Lázár Tibor, Lippenszky Lajosné, Mojzes Ilona, Schmolcz Róbertné. Az összejövetel programjaként hallgattak a megjelentek érdekes történelmi áttekintést, amelyben Farkas Lajos nyugdíjas mérnők ismertette a XIX. Század utolsó évtizedeitől néhai felesége Percz Mária dédapjának emlékeit és feljegyezéseit a monarchia idejében lévő oktatásról. Felesége dédapja ugyanis az első katolikus iskola okleveles tanítója.

 

Örömmel hallgatták az öregdiákok a 19 éves énekes-gitáros Tücsök Nikolett előadó műsorát, aki Dunaradványból érkezett, s klasszikus dalokat, táncdalokat, megzenésített verseket adott elő saját gitárkísérettel. A terített asztalra a finom italok és sütemények mellé kitűnő forró gulyást tálaltak fel a baráti kör tagjai. Hét órára járt az idő, amikor a színpadon a műsor, a meghitt beszélgetések örömteli találkozások mellett Szűcs János zenéjére perdültek táncra a korukat meghazudtoló Öregdiákok, akik éjfél közeledtével búcsúztak el egymástól azzal a jelszóval, hogy jövő újra itt és újra együtt találkoznak.

 

Dobos Szilvia