Bokrétaünnepet tartottak Dunaszentmiklóson

A KDNP parlamenti frakciója által indított „Egy település egy családért” mozgalom keretében épül a dunaszentmiklósi Hermann család új otthona. A ház falai állnak, a tetőszerkezet is elkészült, így felkerülhetett a bokréta a ház legmagasabb pontjára. Ezt a támogatók és a község vezetői jelenlétében tűzték ki.

 

A tavaszi nagy esőzések következtében a Dunaszentmiklós határában levő löszfal megcsúszott és a néhány szomszédos ház tragikus módon megrongálódott. Hermann Sándorék háza később összedőlt, ennek újjáépítését kezdeményezte Michl József országgyűlési képviselő, Tata polgármestere a környékbeli vállalkozók összefogásával. Michl József az elsők között csatlakozott a KDNP kezdeményezéséhez, s a dunaszentmiklósi ház is az elsők között készül el.

 

A bokrétaünnepre ellátogatott Harrach Péter, a KDNP országgyűlési frakcióvezetője is.

- A mozgalom lényege a kereszténydemokrata alapelvekből fakad: a közösség és a családok fontosak számunkra. Ebben a gazdasági helyzetben minden erőt meg kell mozdítani, de hiába lenne sok pénzünk, ha nincs meg a közösségi összefogás, mint ahogy egy családban is így működik ez. Ezen túlmenően pedig, ha egészséges magyar társadalmat akarunk építeni, akkor ezt a közösségekre kell alapozni – nyilatkozta Harrach Péter.

 

A hamarosan elkészülő, körülbelül 85 négyzetméter alapterületű ház könnyűszerkezetes, s egy holland technológiának köszönhetően rendkívül energiatakarékos, fűtését hőszivattyú biztosítja. A kis ünnepségen egy rögtönzött bemutatót tartottak erről a műszaki megoldásról is, s Pogrányi Pál, Dunaszentmiklós polgármestere felsorolta mindazoknak a vállalkozóknak a nevét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a Hermann családnak mielőbb szép, kényelmes otthona legyen. A munkálatok szervezésében jócskán kivette részét a Tatai Városkapu Zrt. is, de Horváthy Lóránt tatai alpolgármester is figyelemmel kísérte a munka minden fázisát, s a bokrétát is személyesen ő akasztotta fel a ház egyik gerendájára.

 

Michl József, a támogatás kezdeményezője így vélekedett: - Itt mutatkozik meg az, hogy nemcsak szóban, hanem ténylegesen érkezett a segítség sok tatai és környékbeli vállalkozótól, magánszemélyektől. Rengetegen járultak hozzá munkával, építőanyaggal, tervezéssel, hogy mielőbb felépülhessen Hermannék háza. Szerencsére, él még az emberekben a szolidaritás – mondta Michl József.

 

Hermann Sándor, a ház leendő lakója kifejezte köszönetét és elmondta, reméli, a karácsonyfát már az új otthonukban tudják felállítani.