Az új tardosi közösségi ház máris megtelt élettel

Igazi színházi körülmények közt avatták fel a tardosi közösségi házat, ám az elegancia nem zárta ki a bensőséges, családias hangulatot. Az óvoda kihasználatlan traktusát alakították át pályázati pénzből, hogy minden szöglete a közösséget szolgálja. A vörös bársony függönyre rögzített szokásos nemzetiszín szalagot vágta át ünnepélyesen Csabán Béla polgármester, Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, országgyűlési képviselő és Michl József kistérségi elnök, országgyűlési képviselő a mintegy ötvenmilliós költséggel felújított közösségi ház avatóján. A megyei önkormányzatot Pohlmüllner Tamás osztályvezető képviselte.

 
 
 
A minap Bajon adták át a megújult IKSZT-nem titulált, szintén pályázati pénzből megújult közösségi házat, s íme, a kistérségben ismét ünnepelhettek. Az integrált közösségi és szolgáltató térként (IKSZT) aposztrofált hely hasonló szerepet tölt be, mint a művelődési házak, de annál szélesebb körű szolgáltatást nyújt. Tardoson a tágas színháztermen kívül több közösségi helyiség, rádió stúdió és keverőszoba, melegítő konyha, öltöző és zuhanyozó fért el a két szinten, amelyben a 70-es évekbeli jellegtelen stílust is kellemesebb dizájn váltotta fel. Sok fa, meleg színek jellemzik a belső tereket, amelyek megújulásában a résztvevők önkéntes munkája, adománya is megjelent.

- A közösségi ház átadása bizonyítja, hogy a Tardos hisz a jövőben, mert e hit nélkül nem áldoznának ilyen célra – jelentette ki Michl József kistérségi elnök avató beszédében. – A községben ráadásul jó ritmusban gondolkoztak, mert először alkotó közösséget szerveztek, építő és újraszervező munkát végeztek a helyiek, a civil szervezetek, s utána építették meg hozzá a helyet, a teret, amelyet így hamarosan megtölthetnek élettel.

- A ház szükséges, de nem elégséges feltétele a valódi közösségi életnek – erősítette meg Csabán Béla Michl József gondolatmenetét. A második választási ciklusát töltő fiatal polgármester nem titkolta büszkeségét a helyi kulturális és civil élet gazdagsága láttán, s köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki a közösségi ház megújulásához hozzájárult.