Az első program az új ifjúsági klubban – szőgyéni segédlettel

November 11-én, pénteken délután fél ötkor nyílik meg a Keszthelyi utca és Fürdő utca sarkán a tatai ifjúsági klub – és másnap, 12-én, szombaton délelőtt 10 órától már részt is vehetnek az érdeklődő gyerekek és fiatalok a klub első szervezett programján: egy kézműves foglalkozáson, amelyet a szőgyéni (Felvidék - Szlovákia) Baracska Árpád vezet. (Főoldali képünkön két szovátai lánnyal tököt farag Baracska Árpád a Magyary Zoltán Művelődési Házban, a testvérvárosi találkozó alkalmával.)

 

Baracska Árpád a szőgyéni tájházban dolgozik és sok mindenhez ért: rajzol, fest, sőt fúr és farag, ha kell! Szívügyének tekinti a hagyományok ápolását, kiváló stílusérzékkel jelenít meg népművészeti motívumokat az általa kigondolt-megtervezett kedves játékfigurákon és dísztárgyakon. A tatai gyerekek és fiatalok már több ízben találkozhattak vele: például augusztusban az önkormányzat által szervezett tehetséggondozó művészeti táborban, legutóbb pedig az októberben rendezett „Az ifjúságért, az ifjúsággal” című konferencia második napján, a művelődési központban, ahol nagy sikert aratott kopogtató harkályaival és a töklámpás faragással.

 

Egyelőre még titok, hogy a szombati alkalomra mivel készül, de aki részt vesz az általa vezetett foglalkozáson, biztosan nem bánja meg. Csakúgy mint eddig, most is bizonyára ötletes és szemet gyönyörködtető dolgok születnek az irányításával. És nem utolsó sorban: mindez kellemes, oldott hangulatban történik – erre Árpi bá’ kedves, közvetlen személyisége a garancia! Az új ifjúsági klubban november 12-én, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődő foglalkozásra nem kell előre bejelentkezni, és a részvétel is ingyenes.

 

Minden érdeklődőt szeretettel vár az ifjúsági klub vezetője, Tata Város Diákönkormányzata – és Baracska Árpád Szőgyénből!