A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Újdonságok a kistérségben

Ülésezett a polgármesteri hivatalban a kistérségi többcélú társulási tanács. Az ülésen többek között a költségvetésről tárgyaltak. Michl József elnök tájékoztatott, hogy néhány módosításról döntöttek. - Lényegi változás nem történt, csak a normatívákhoz igazodó alakítások kerültek napirendre. A kistérség támogatja a települések egy-egy nagy rendezvényét, de a tatai programokra a város nem kér hozzájárulást. Ezzel is szeretnénk jelezni, hogy segíteni kívánjuk a környező falvak turisztikai-kulturális és sportrendezvényeit – mondta el Michl József.

 

A polgármesterek tárgyaltak még a közösségi kisbusz üzemeltetéséről. A korábbi üzemeltetőt egy új vállalkozás váltotta fel.

Egy TÁMOP-os pályázati lehetőségről is szó esett, mely a rugalmasságot növelő helyi, innovatív kezdeményezések támogatására irányul. A mindennapi életben ugyanis gyakran tapasztalható, hogy a legegyszerűbb ügyek elintézése sem oldható meg nehézségek nélkül.

A hivatali, banki nyitvatartási idők, a a bölcsődék, óvodák, napközik nyitva tartása, az orvosi rendelők rendelési ideje sajnos a legtöbb esetben nem alkalmazkodik a szolgáltatásokat igénybe vevő emberek munkarendjéhez. Ez nemcsak a munkavállalók számára jelent plusz terhet, hanem a munkáltató számára is káros termelés-kieséssel, ezáltal pedig bevétel-csökkenéssel járhat. A pályázat keretében olyan helyi igényekre épülő megoldások támogathatók, amelyek a fenti problémák kiküszöbölésére jönnek létre. A pályázat 100 százalékos támogatottságú, a kistérségi falvak és Tata közötti együttműködés javulhatna ez által.

 

A kistérség közbiztonságáról dr. Friedrich Gábor rendőr alezredes, a tatai kapitányság vezetője tartott beszámolót. A közérdekű foglalkoztatás helyzetét pedig Vámosiné Illés Márta, a munkaügyi központ vezetője tárta a polgármesterek elé.