Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Idén is Víz, Zene, Virág Fesztivál

Június utolsó napjaiban (június 29-július 1.) immár 19. alkalommal nyitja meg kapuit a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál. A sokak által várt fesztivál, amely töretlen népszerűségnek örvend a hazaiak és a határontúliak körében, ebben az évben is jeles nagykoncertekkel, érdekes kiállításokkal és látványos kísérőprogramokkal várja a látogatóit. Újdonság, hogy idén komolyzenei koncertsorozat vezeti fel a június 29-én kezdődő rendezvényt. Részletes program a csatolmányban és a www.tataifesztival.hu oldalon olvasható. Autóval érkezők figyelmébe: a TAC-pálya mellett is lesz parkolási lehetőség a mellékletben jelzett helyen. 

 

 

Nívós zenei program

 

A fesztivál egyik célkitűzése, hogy évről évre változatos, színvonalas koncertekkel szolgálja ki a látogatókat. Idén az élvonalbeli zenekarok közül a friss Fonogram-díjas Kerekes Band, a Hooligans, a Zagar és a Csík Zenekar is a Víz, Zene, Virág Fesztiválra látogat. A korszakos slágerek kedvelőinek szórakoztatásáról többek között a Bikini és Deák Bill Gyula gondoskodik majd.

Az alternatív muzsika iránt rajongóknak a Magna cum Laude, a Chalaban, a Makám, illetve az Intim Torna Illegal szolgál minőségi zenével. Érkezik László Attila Máté Péter-dalokkal, Tóth Vera, Csézy, Kökény Attila és még Kozsó is színpadra lép új lányzenekarával. A három napon át közel száz előadó gondoskodik a jó hangulatról. A tavalyi rendezvény egyik legsikeresebb helyszíne a Borudvar volt.

Az Agrármarketing Centrum támogatásának köszönhetően a látogatók idén is megismerkedhetnek a környékbeli és más tájegységek pincészeteivel, a borkóstolás közben pedig többek között Lajcsi, Bangó Margit, vagy éppen Ökrös Oszkár és zenekara húzza a talpalávalót. Virágok és sokszínű kulturális program minden mennyiségben

A könnyűzenei koncertek mellett a szervezők minden évben nagy hangsúlyt fektetnek a kulturális programra. Idén sincs ez másként: megtekinthető lesz a híres Nyugat-kiállítás, ahol a XX. századi magyar irodalmat meghatározó folyóirat lapjaiba és szerzőinek mindennapjaiba tekinthetnek bele interaktív módon az érdeklődők. Olimpiai év révén olimpiai témájú kiállítás is dukál, a fesztivál első estéjén pedig fényfestők vetítenek majd lézerrel a Tatai Vár évszázados falaira.

Érdekességszámba megy majd M. Tóth Zsolt nemzetközi jégszobrász-bajnok helyszínen elkészülő alkotása, és persze a fesztivál nem múlhat el a megszokott virágkiállítás nélkül. További virágkompozíciókat csodálhatnak meg a látogatók a színpadokon és vár-, illetve városszerte.

 

Családi fesztivál

A fesztivál a hasonló hazai rendezvényekkel összevetve igen sok gyermekprogrammal várja a látogatókat. A legkisebbeket babahordozó klub, a kétéveseket zenés bölcsi fogadja. A kicsit idősebbek népi játszóudvarban, vagy készségfejlesztő kézműves műhelyben tölthetik el hasznosan az időt. Az igazán aktívakat mászófal és ugrálóvár, az érdeklődőbbeket gyermekkoncertek, hangszersimogató és mesejáték várja. Külön érdekesség lesz a kicsik és szüleik számára a gyermekjóga-program.

 

Egészségnap, kísérőprogramok

 

A rendezvény a régió egyik legnagyobb kulturális eseményeként élen kíván járni a jó példával, ezért a fesztivál programjában és szellemiségében egyaránt nagy hangsúlyt kap az egészség megőrzése és védelme. A szombati egészségnapon szűrőkamion várja a látogatókat, ahol vizsgálatokon és tanácsadáson vehetnek részt az érdeklődők. Ugyancsak a fesztiválra érkezik az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, akik többek között a cukorbetegség veszélyeire és a megelőzésre kívánják felhívni a figyelmet. Végezetül idén is számíthatnak a látogatók a megszokott kísérőprogramokra: a hagyományos nagyszabású kirakodóvásárra, a szombat esti látványos tűzijátékra, illetve az azt megelőző műrepülő showra.

Az Öreg-tavon elmaradhatatlan a sárkányhajó-bemutató, a fesztivál védjegyévé vált vízi karnevál pedig – a több tucat csónak és kishajó lámpás felvonulása – idén is minden érdeklődő számára egyedi élménnyel szolgál majd.

 

Jótékony kultúra

Jó hír, hogy bár a fesztivál színvonala folyamatosan emelkedik, a jegyárak a tavalyi szinten maradtak: felnőttek számára a mindhárom napra érvényes jegy ára 500 forint, a 14 éven aluliak számára a belépés ingyenes. Mivel a rendezvényt nonprofit módon szervezik, a rendezők – akik a szűkös gazdasági lehetőségek ellenére évről-évre figyelmet fordítanak a szükséget szenvedőkre - idén tavasszal 500.000 forintot ajánlottak fel a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézetnek. Az összeget az intézmény eszközbeszerzésre fordítja.

 

A rendezvény bevételéből korábban egy árvízkárosult családot támogattak.

 

Víz, Zene, Klasszik

 

A fesztivál előtti napokban rendezik meg első alkalommal a Víz, Zene, Klasszik hangversenysorozatot. A tatai Angolpark hangulatos környezetében a Pálma Rendezvényház ad otthont a komolyzenei koncerteknek, ahol esténként világhírű fellépők: Józsa Péter, Szakcsi Lakatos Béla, valamint Érdi Tamás lép fel. A fesztiválról friss információk a www.vizzenevirag.hu honlapon olvashatók, ugyanitt lesz elérhető május végétől a rendezvény részletes programja.

 

A komolyzenei koncertekről a www.vizzeneklasszik.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.