Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Elismeréssel jutalmazták az egészségügyi dolgozók munkáját

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelwis Ignác, az anyák megmentője.
Nem csak megemlékezésekkel ünnepli Magyarország az anyák megmentőjének születésnapját, hanem országszerte elismeréseket adnak át az egészségügy dolgozóinak. A magyar egészségügy legnagyobb ünnepén az egészségügyben dolgozók kitartását, munkabírását, elhivatottságát méltatják.
Az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet igazgatója, dr. Laky Zoltán az ünnephez kapcsolódóan elmondta, annak idején Semmelweis óriási változásokat indított el a szakmában, s most is hasonló nagyságrendű átalakítások történnek, ám azt is hangsúlyozta, hogy az egészségügyi dolgozók munkával ünnepelnek.

- Köztudott, hogy ez év májusától a kórház állami fenntartásba került, s nekünk az eddigi huszonnyolc település helyett ötvenkilencet kell ellátni. Kórházunk rehabilitációs szakkórház lett, a kardiológiai mellett mozgásszervi és érrendszeri rehabilitációt is végzünk. A tulajdonosváltás nem befolyásolja azt, hogy a feladatunk továbbra is a betegek minél magasabb szintű ellátása – emelte ki dr. Laky Zoltán.
A térség országgyűlési képviselője, Tata polgármestere, Michl József köszöntőjében elmondta, hogy a jövőben is szoros kapcsolatban kíván maradni az önkormányzat a kórházzal.
- Köszönjük azt az áldozatos munkát, melyet Önök a betegekért folytatnak, akik a városból és a környékről érkeznek, s Önökre vannak bízva. Átérezzük a felelősségüket és elismerjük helytállásukat - mondta Michl József.
A jeles napon különböző kitüntetéseket, igazgatói dicséreteket vehettek át az egészségügyi dolgozók a kórház és a város vezetésétől. Hogy ki milyen jutalmazásban részesült, azt a mellékletben olvashatják a tisztelt érdeklődők. Idén egy dolgozó részesült negyvenéves jubileumi jutalomban: Varga Gézáné, az urológiai szakrendelés asszisztense. Sokan huszonöt, harminc éves pályafutásuk alkalmából kaptak elismerést.
A rendezvényen fényét emelte, s üdítően hatott az a komolyzenei műsor, melyben Kiss Rózsa énekművész, a Magyar Rádió énekkarának szólistája, Tóka Szabolcs orgonaművész és Tóka Ágoston zeneakadémiai hallgató lépett fel.