Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Öt év után ismét felnőtt bajnoki focimeccs Tatán

Öt év szünet utáni első tétmérkőzését játssza a Tatai AC labdarúgócsapata a megyei III. osztály Északi csoportjának első fordulójában. Augusztus 19-én (vasárnap) 17.30 órától a TAC-pályán a tatabányai Felsőgalla együttesét fogadják a tataiak. A kezdőrúgást Michl József polgármester végzi el, a találkozó szünetében gyermek bemutató mérkőzést játszanak.

 

– Felkészülésünk úgy gondolom, a lehető legjobban sikerült, a fiúk keményen dolgoztak és maradéktalanul elvégezték azokat a feladatokat, melyeket Chmelovics Attila vezetőedző eltervezett és kért tőlük – mondta Csákány József, a TAC szakosztályelnöke, akinek kulcsszerepe van abban, hogy ismét van felnőtt focicsapata Tatának. A TAC több előkészületi mérkőzést is játszott és egy háromcsapatos emléktornán is részt vett, amelyet meg is nyert.

A bajnokságban való szerepléssel kapcsolatban esélylatolgatásba nem szeretne bele menni a szakosztályvezető.

 

– Öt év szünet után újonc csapatként indulunk újra felnőtt bajnokságban, nekünk még nagyon sok éles mérkőzést kell játszanunk ahhoz, hogy valóban jó gárdává érjünk össze. A megye harmadik vonalában több jó és összeszokott együttes szerepel, így őket egyáltalán nem lebecsülve, de egészséges önbizalommal készülünk a megmérettetésekre – hangsúlyozta Csákány József. Célok és tervek természetesen vannak, ami nem is lehet más egy ilyen nagy múltú egyesületnél, mint hogy a lehető legrövidebb időn belül megye I. osztályú csapatot építsenek a városban. Egyelőre a jó szereplés mellett élvezetes és közönség-szórakoztató játékkal szeretnék visszacsalogatni a szurkolókat és minden focibarátot, akik az elmúlt öt évben hiányolták a felnőtt labdarúgást Tatán.

 

 

A Tatai AC a következő kerettel vág neki a bajnokságnak: Avrancsev Zsolt, Bárányos Tibor, Boldizsár Ferenc, Boros Tamás, Botka Lajos, Bujdosó Balázs, Bujdosó Sándor, Csák Ádám, Csizmadia Károly, Fekete Balázs, Ferkó Attila, Fogarasi Csaba, Hermann Tibor, Kilián Bence, Kisék Szabolcs, Kun Szilárd, Mártonfi László, Nagy Tamás, Öreg Tamás, Sándor Tamás, Stodola Zoltán, Szabó Gábor, Szabó Richárd, Szennai Tibor, Tóth János, Tóth Zoltán, Velencei Krisztián és Wamberszky Simon.