A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Biztonsággal néznek a fűtési szezon elébe

Két új kazánt helyeztek üzembe az Eötvös József Gimnáziumban, melyek a volt piarista rendház, a korábbi kollégium melegét szolgáltatták. Mivel a rendházból elköltözött a diákszálló, a gazdaságosságot szem előtt tartva döntött így az intézmény vezetése.

 

Mostantól egy kazánházból látják el az Eötvös Gimnázium és a tornacsarnok fűtésének és meleg vizének biztosítását. Amikor a tél folyamán a kollégium fűtési rendszerét leállították, probléma merült fel a tornacsarnok fűtését, melegvíz-ellátását illetően. Ennek kiküszöbölése érdekében helyezték át a két régi kazánt a kollégium épületéből az iskola főépületébe.

Az új rendszer kialakítását a Tatai Távhőszolgáltató Kft. szakemberei végezték, s az átadást követően a működést a városvezetők is megtekintették.

 - A nyár folyamán elvégeztük a munkát, így most hat működő kazán van, melyek összteljesítménye 600-700 kilowatt körüli. További egy kazánt hegesztettünk ki, mely tartalékként szolgál az esetleges üzemzavarok megoldására. Ezzel párhuzamosan a tornacsarnok fűtési rendszerét is felújítottuk,illetve a használati melegvíz-ellátást is külön központba helyeztük, szabályozhatóvá váltak a radiátorok hőmérsékletei – tájékoztatott a munkálatokról Mihalovics András, a távő ügyvezetője.

 

Barsi Éva igazgató hozzátette, hogy a tornacsarnokot délutánonként edzésre használó diákok sokszor szembesültek azzal, hogy zuhanyozáskor hideg víz folyt a csapból.

- Ez a probléma megoldódni látszik, bízom benne, hogy a hideg telet átvészelve is azt mondhatjuk, hogy ez a rendszer is bizonyította a hozzá fűzött reményeket – vélekedett Barsi Éva.

A most elvégzett munka hosszú időre biztonságot jelent a fűtést és a melegvíz-ellátást tekintve, ám a fenntartó további fejlesztéseket tervez, melyekről Horváthy Lóránt alpolgármester számolt be:

 - Már készek azok a tervek, melyekkel energia-megtakarítási pályázaton szeretnénk részt venni ezen intézményünkkel. Ennek egy része lenne egy faaprítékos kazán, mellyel még gazdaságosabban lehetne megoldani a hő- és melegvíz-termelést – mondta el Horváthy Lóránt.